Wizaz.pl - Podgląd pojedynczej wiadomości - Planowanie ciąży cz. 2
Podgląd pojedynczej wiadomości

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2014-02-28, 12:33   #830
couleur caramel
Raczkowanie

Dot.: Planowanie ciąży cz. 2

Cytat:
Napisane przez Kasik1313 Pokaż wiadomość
Do lekarza idę w poniedziałek... Dziś po 15.00 mam odebrać wyniki to zobaczę co dokładnie jest w opisie, tak mi powiedzał lekarz który robił badanie... On też powiedział że najepsza opcja to in vitro, a że mam owulację to dobrze rokuje... Ale i tak czuje się paskudnie!!!

Dzięki za wsparcie dziewczyny...
Kasik, mi lekarka po opisie powiedziała, że nie ma dla mnie innej opcji jak in vitro, że wszystkie metody udrażniania jajowodów są mało skuteczne itp, że biorąc pod uwagę mój wiek nie powinnam nawet się zastanawiać. Ponieważ niespecjalnie mieliśmy fundusze na in vitro, oraz również z czystej ciekawości zaczęłam szukać na forach o udrażnianiu jajowodów. Natknęłam się na mało popularną w Polsce metodę udrożniania jajowodów metodą radiologii zabiegowej co skierowało mnie ostatecznie do innego lekarza. Okazało się, że wcale sytuacja nie była taka tragiczna, wsytarczyła jedna laparoskopia i jest ok. Z tego co dzisiaj wiem, laparoskopia diagnostyczna jest standardową procedurą w leczeniu niepłodności i szkoda byłoby omijać ten etap. Na Twoim miejscu nie poddałabym się i próbowała przynajmniej. Oczywiście to Twoja decyzja, ale z doświadczenia wiem, że sytuacja wcale nie jest taka przegrana.pozdrawiam ciepło
couleur caramel jest offline Zgłoś do moderatora