roux666, ale sytuacja! Szczerze to aż się wkurzyłam czytając to, nie sądziłam, że w Szwajcarii jest aż tak źle pod tym względem! Na jakiej zasadzie oni wyliczają, że cię nie stać na samoutrzymanie?? Przecież ludzie różnie żyją... jednym nie starcza 3000 zł, dla drugich 1500 to dużo. Nie ma w tym kraju czegoś podobnego do PACSu we FR? No i pytanie czy taka umowa cywilno-prawna by coś zmieniła...
no ładnie, ładnie
m.arty 
Już widzę twoje notatki z tego przedmiotu
we Francji jest Mardi Gras, czyli Tłusty Wtorek

Ale oni nie mają takich dobrych pączków jak nasze, więc TŻ ostatnio kazał mi zdobyć przepis i za rok mam robić :p
Niu, zaciskam kciuki

To jeszcze jakiś inny dom niż ten, o którym ostatnio pisałaś??
bejbeDomi, witamy!

No i gratulacje! Na kiedy macie datę?
Ufff nadrobiłam

Wczoraj byłam u kręgarza i tak mnie ponastawiał, że dzisiaj czuję każdy mięsień, ale ponoć to normalne i mnie przed tym ostrzegał

Ogólnie czuję ogromną ulgę na kręgosłupie, chociaż nie udało się nastawić moich kręgów szyjnych, które są całkowicie zrotowane, bo jestem bardzo spięta w okolicy barków i szyi.
Byłam też na parapetówce u koleżanki z poprzedniej pracy, fajnie tak spotkać się ze starą ekipą

Chociaż nie powiem, było dziwnie, bo w towarzystwie 2 mamuśki z dziećmi (5 i 8 miesięcy), 2 w ciąży, ja i inna koleżanka, która o dzieciach nie myśli

Tak się przez chwilę zastanowiłam kiedy ja z takim brzuszkiem będę chodzić...

(nie żebym JUŻ chciała

).
Chyba nieprędko..