2014-03-02, 20:19
|
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamusie sierpień 2014
Cytat:
Napisane przez h4linka
Ja albo jestem niedorozwinięta  albo jakoś nie umiem tych ruchów wyczuć, potrafię leżeć wieczorem nawet pół godziny plackiem z rękami na brzuchu i nic. I nie wiem czy się cieszyć, czy martwić, że mam taki mały brzuch. A może tam się coś stało, że on się ani nie rusza ani nie rośnie?
Dotarło do mnie, że ślub już za miesiąc. Zaczynam się stresować. AAAAA! 
|
Ślubem się nie stresuj. nie ma czym. Ja byłam mega rozluźniona w tym dniu, TŻ tak samo. Za to moi rodzice stresowali się za wszystkich tego dnia mylili nawet chłopak mojej siostry z moim TŻ 
Cytat:
Napisane przez pati1078
no to ja mam podobnie jakoś tych ruchów nie czuje czasem cos mi się wydaje ale jako tako jeszcze żadnego kopniaka nie dostałam, a najlepiej ze położna mi mówi ze dzidzia bardzo ruchliwa jest
|
Co do ruchów, na każdą przyjdzie czas aby to poczuć . W pierwszej ciąży poczułam dopiero w 18tc kopniaki za to wcześniej nic nie wyczuwałam a teraz wyczuwam co jakiś czas delikatniejsze ruchy. Za to na kopniaczki wciąż czekam 
Cytat:
Napisane przez gosia3103
Myślę, że te które dużo wymiotowały miały wagę na minusie. Ja nie wymiotowałam ani razu. Poza tym to, ile się powinno przytyć zależy od bmi przed ciążą. Ja powinnam śmiało przytyć 18 kg więc się nie przejmuję. Będę się martwić potem jak trzeba będzie zrzucić 
|
Ja wymiotowałam 2 razy a schudłam. Myślę, że to przez brak apetytu spowodowany mdłościami i odrzuceniu od słodyczy w I trymestrze.
Cytat:
Napisane przez mysia111
Na pewno będzie pyszny 
|
Tort wyszedł genialny. Wszyscy się zajadali 
Cytat:
Napisane przez 88natka
My przedwczoraj byliśmy na urodzinach znajomej która ma urodziny 29 lutego
U myłam wszystkie okna w słonecznym pokoju a jest ich dosyć sporo bo 11 wielkich okien + 5 drzwi.. No ale mam już z głowy na chwilę 
|
Mój Tata ma urodziny 29 lutego 
rany, ale masz okien do mycia 
Cytat:
Napisane przez angelika__2014
Wycieczka do Krakowa bardzo udana. Wczoraj pogoda cudowna na spacerowanie...dziś natomiast do południa zimno i schowaliśmy się w coffee heaven na pyszną gorącą czekoladkę. Przez okno cudownie było podglądać ludzi spacerujących po rynku. Może wam się to wydawać śmieszne,ale dla mnie to była prawdziwa przyjemność po tylu tygodniach spędzonych w czterech ścianach przywiązanej do łóżka i pilota od TV. Koleżanki i moja siostra, która nie widziała mnie od miesiąca (od wyjścia ze szpitala)mówiła, że wyglądam kwitnąco. Że ciąża wyjątkowo mi służy. Piękna cera, włosy gęste i długie i figura...nie mogły się na mnie napatrzeć. Podsumowały mnie w ten sposób, że jeśli kiedyś zdecydują się na dziecko to mają nadzieję, że będą w niej tak fantastycznie wyglądać jak Ja. Paliłam cegłę bo już mi głupio tego było słuchać aleee muszę przyznać, że morale mi się podniosły.
|
Fajnie, ze wycieczka udana i że usłyszałaś tyle miłych słów
|
|
|