Wizaz.pl - Podgląd pojedynczej wiadomości - Powiedz to tutaj, cz. 20
Podgląd pojedynczej wiadomości
Stary 2014-03-02, 21:37   #1246
97063297b7b35b4a21bd582d93800b2e45dfbb59_6372d6b265f10
Konto usunięte

Dot.: Powiedz to tutaj, cz. 20

Cytat:
Napisane przez Tiger Lily Pokaż wiadomość
Ale Ty nie jesteś zazdrosna, tylko masz pretensje do faceta, który umawia się z dziewczyną, przez którą mieliście kryzys. Masz prawo być rozemocjonowana i zła. Kiepski ten Twój facet. I co to za powód, że dziewczyna musi się wygadać z koszmaru? Jak dla mnie to wymówka, mówcie co chcecie. Też takie preteksty wymyślam, ale, olaboga, nie wobec facetów w związku.

Nie obraź się, ale nie powinnaś nigdy usłyszeć od partnera, że powinnaś schudnąć. Pomijając otyłość lub jakieś naprawdę skrajne rzeczy, Ty masz dla partnera być jedyna, najpiękniejsza i najwspanialsza i z wzajemnością. Na tym chyba polega związek. Jesteśmy z osobą, które jest dla nas idealna. Facet mógłby Ci to powiedzieć, gdybyś była otyła i nawet się tym nie przejmowała, ale i wtedy delikatnych słowach. A On Ci mówi, byś schudła, podburza Twoją samoocenę. Co Ty z nim robisz? Ja rozumiem, że w grę wchodzą uczucia, ale po co Ci facet, którego nie pociągasz? Komplementy powinny same płynąć z ust faceta, wydaje mi się iż jest to dosyć naturalny odruch Ja mam trochę nadprogramowych kilogramów i mój dobry kolega i tak często mi mówi, że jestem piękna, że to i tamto, tak naturalnie wplecione w rozmowę, a nie jakieś na siłę pogadanki. To dla mnie bardzo ważne, bardzo mnie to podbydowywuje. A to tylko mój kolega, więc porównaj sytuację ze swoim facetem. Ale oczywiście można pojać sytuację z drugiej strony - gość może nie umieć wypowiadać takich rzeczy na głos. Ok. Ale że możesz schudnąć to już nie miał oporów?

Nie daj się. Jesteś na pewno jedyna, niepowtarzalna i unikatowa. Jeśli kiedykolwiek zechcesz zmienić coś w sobie, to dla siebie. Nie daj się tak traktować. Cham i prostak jak dla mnie.

A teraz coś o mnie
Ale ja jestem inteligentna. Kupiłam pepsi w puszce, ale było ciepławe (bleh) postanowiłam włożyć do zamrażarki na chwilę. Potem zapomniałam... Lody o smaku pepsi w puszce, chce ktoś?

A tak poza tym to ciągle myślę o Tobie <3
No właśnie tak mi się wydawało, że to głupi powód... Ale on tyle razy zastrzegał, że nie chce kończyć tej znajomości, że jeśli by poznał, że mam o to pretensje to by się wkurzył, że znowu z domu wyjść nie może. Czuję się winna, że mam mu to za złe... Tak żeby nie było - to też nasza wspólna znajoma, nie jest tak, że on widuje się z nią tylko sam na sam.

On sam nie ma żadnych kompleksów na pkcie swojego wyglądu i chyba tak samo myśli o mnie, stąd ten brak delikatności... A wagę mam w normie, 62 kg przy 172cm wzrostu, uprawiam sporo sportu, ale za duzo nie schudnę, bo taki już mam organizm.
97063297b7b35b4a21bd582d93800b2e45dfbb59_6372d6b265f10 jest offline Zgłoś do moderatora