Wizaz.pl - Podgląd pojedynczej wiadomości - Dylemat: brać kolejnego pieska???
Podgląd pojedynczej wiadomości
Stary 2007-06-12, 01:53   #14
Lalik
Zadomowienie

Dot.: Dylemat: brać kolejnego pieska???

Cytat:
Napisane przez Laity Pokaż wiadomość
obawiam się okresu "szczenięctwa" i związanych z nim kwestii wychowawczych... Jak sobie przypomnę metody wychowawcze mojego taty, który uważał, że bez kapcia zwierzaka się niczego nie nauczy, to aż przechodzą mi ciarki po plecach. Oczywiście dzisiaj już nie jestem smarkulą, która wtedy nie miała absolutnie nic do powiedzenia, i dla rodziców jest jasne, że jak już, to będzie tylko mój piesek, więc do tego wszystkiego dochodzi obawa przed tym, czy będę umiała odpowiednio wychować szczeniaka (mam na myśli głównie kwestie załatwiania się).

Szukam wskazówek w internecie, trochę na Wizażu, trochę na innych forach i zastanawiam się, czy dam sobie w tym wszystkim radę.

Ale tak czy inaczej, największe obawy przełamałam, więc wszystko jest na dobrej drodze
a rozwazalas przygarniecie psiaka podrosnietego? np polrocznego, rocznego? mniej z nim klopotu niz ze szczeniakiem, nadal latwo poddaje sie tresurze (choc to zalezy od psiaka ), wiadomo juz mniej wiecej jaki ma charakter, a przeciez nadal jest psim 'dzieckiem', wiec jest skory do zabaw etc

nie ma co sie zastanawiac - oby jak najszybciej jakas psia iskierka trafila do Waszego domu i serca

Lalik jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując