Wizaz.pl - Podgląd pojedynczej wiadomości - Co wziąć na porodówkę?
Podgląd pojedynczej wiadomości
Stary 2014-03-03, 06:47   #90
boska latynoska
Zadomowienie

Dot.: Podzielcie się mamuśki wrażeniami z porodu :)

Cytat:
Napisane przez Klarissa Pokaż wiadomość
Ja nie wiem czy we wszystkich szpitalach jest tak samo, ale u mnie np. co jakiś czas był ten obchód i wygodniej było kołdrę zrzucić i zadrzeć koszulę do góry niż jakbym miała się z tego wszystkiego rozbierać przed lekarzem żeby mi jeszcze do kompletu ciekło po nogach No ale to kwestia indywidualnych zapatrywań, ze mnie po obu porodach lało się wiadrami przez kilka tygodni (sorry za dosłowność, ale na prawdę tak było) i piżama była by czymś mega niepraktycznym, ja nawet w domu potem długo jeszcze na łóżku rozkładałam te duże podkłady co by sobie nie zdewastować materaca od łóżka... I tak samo po domu chodziłam w spódnicach bo mnie bolało nawet zakładanie majtek a co dopiero spodni jakichś...
To widzę że u mnie było lajtowo, a niby po porodzie naturalnym się szybciej dochodzi do siebie Jak był obchód to stawałam przed lekarzem, podnosiłam koszulę i pokazywałam brzuch, tyle.

Cytat:
Napisane przez MamaKtosia Pokaż wiadomość
Ano właśnie. Dodać jeszcze trzeba, że w razie cc blizna i gumka od spodni też nie zawsze idą w parze. Więc Wika postaraj się przełamać w kwestii koszuli na tę parę dni.
Blizna po cc jest tak nisko, że ani majtki ani luźne spodnie mi nie przeszkadzały, zawsze można je zsunąć niżej.

Podsumowując, ja na Twoim miejscu wika, wzięłabym coś do porodu, ja miałam koszulkę TŻ i było ok, plus jedną koszulę w razie czego. A tak to zwykłe piżamy.
boska latynoska jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując