2014-03-03, 11:25
|
|
BAN stały
|
Dot.: tsh-wyniki badań
Cytat:
Napisane przez justinemarie
Hey dziewczyny od prawie roku biorę Euthyrox i co 3 miesiące mam badane tsh. Najpierw miałam wynik 5,54 kiedy nie brałam nic , potem zaczęłam euthyrox 75mg i miałam wynik 2,59 ,następnie na zmianę 100mg i 75mg a wynik wyszedł zadziwiający , bo 3,2. Teraz przepisała mi 125mg i zastanawiam się jaki tym razem będzie wynik.
Szczerze mam już dość brania tych leków skoro norma jest od 0,270 -4,200, więc po co się faszerować tym lekiem. Nie chce mi się też chodzić do niej , bo zamiast zająć się tym co powinna to wtrynia się w moje życie. Wiem ,wiem powiecie zmień lekarza ,ale ona jest ginem i endokrynologiem i jak sama powiedziała jako endokrynolog przyjmuje mnie z własnej woli. Nie stać mnie ,żeby prywatnie chodzić a na nfz kolejki są do końca roku.Myślę nad tym ,żeby wkręcić jej kit ,że wyjeżdżam za granice na długo i żeby przepisała mi leki na zapas. A właśnie czy lekarz może przepisać większą ilość leków jeśli ktoś wybiera sie za granice jak myślicie?,Jak często lekarz rodzinny może przepisać leki anty?
|
lekarz rodzinny może jednorazowo jedno opakowanie w wyjątkowej sytuacji jak np. jest taka kolejka do ginekologa, że nie dostaniesz się a musisz zacząć kolejne opakowanie.
po drugie: zrobiła Ci inne badania niż tsh?
|
|
|