Wizaz.pl - Podgląd pojedynczej wiadomości - Mama pokaż cały świat, bo ja nie chcę leżeć tak! Mamusie XI-XII 2013r. cz. II
Podgląd pojedynczej wiadomości
Stary 2014-03-03, 12:15   #1284
Basiaaaaaaaaa
Raczkowanie

Dot.: Mama pokaż cały świat, bo ja nie chcę leżeć tak! Mamusie XI-XII 2013r. cz. II

Cytat:
Napisane przez Miss Triss Pokaż wiadomość
Skoro Mały tak mocno uczuleniowo reaguje na Twoje mleczko to nie dawaj mu już piersi. Wiem, że fajnie się tak poprzytulać i "tańsze" niż ten nutriton, ale szkoda Maluszka, bo może go to swędzi.
Zosia po drzemce się bawi i nie domaga się jeść. Mamy już mniej więcej wypracowane godziny jedzenia i drzemek i zwykle drzemki są po jedzeniu (nie każdym). Może to, że Malutka budzi się teraz tak często to tylko przejściowe problemy ze spaniem i po jakimś czasie znowu zacznie spać po 5-6 godz. Mam nadzieję, że tak będzie, bo pewnie dla Ciebie jest to dosyć męczące.
Właśnie już nie zamierzam mu dać. Chciałam się upewnić, że to na pewno od cyca i mam 100% pewność Trudno nic nie poradzę.
My byliśmy świadomi, że jak urodzę mogę nie mieć mleczka, więc i trzeba będzie kupować dla 2-óch mm, ale udało mi się rozkręcić laktację i jestem z tego dumna, że wykarmiłam przez 3 miesiące oboje, a teraz ciągnę Ari. Absolutnie nie chodziło mi o to że kp i kp i że taki nacisk jest na to, ale o kasę, że jak rozkręcę to jednak się troszkę zaoszczędzi, uwierzcie mi wydatków jest masa przy dwójce. Dzisiaj np wydałam 150 zł na mleko i leki-omega med baby i actiferol, ooo wyżaliłam się

Cytat:
Napisane przez Miss Triss Pokaż wiadomość
Ja chyba też zacznę mówić do niego i używać słów "teraz", "natychmiast", "już". Zawsze jak mówię żeby coś zrobił, on odpowiada "zaraz to zrobię", a potem wieczorem jak mu mówię, że przecież miał coś zrobić i nie zrobił to ma pretensje, że mu o tym nie przypomniałam, a on zapomniał i zrobi to jutro. A zwykle jutro to już sobie sama to zrobię i tyle wychodzi z jego pomocy.
Wczoraj mówię, "powieść proszę pranie", "ok, później", mówię "proszę, teraz", "ok" poszedł z wielkim fochem ale poszedł. Tak więc wprowadź te słówka, ale ze słowem "proszę" lepiej brzmi

Cytat:
Napisane przez lineczka1989 Pokaż wiadomość
jak najbardziej w parowarze można przygotowywać

rybko, a może jakąś infekcję masz?
u nas wczoraj przy bunga bunga tak mnie zabolało w miejscu gdzie byłam szyta że musieliśmy przestać i inaczej sobie radzić, nie wiem czy było za mocno czy co, ale w ogóle zauważyłam że jakoś mnie tam pobolewa ale nic tam nie ma na wierzchu nei tak bo i u ginki byłam i TŻ kazałam obejrzeć

ile już maluchy ważą?
sporo podrożał.. tak samo jak AR w Rossmannie podrożał 4 zł :/

impreza!!!

heja!

coś mnie gardło pobolewa :/
słoneczko piękne to Nelka się wyśpi i idziemy na spacer

i w ogóle moja mama działa mi na nerwy dzisiaj...
Ari waży 6 kg, nie dokładnie pomierzone, bo wiadomo szyna i buciki też ważą, ale jakąś wartość odjęliśmy i tyle wyszło.
Fabio 6300 mój klocus mały. 15 tygodni skończone, 16 będzie w czwartek.

Cytat:
a mi się marzy budowa, no ale... bo bym zrobiła wszystko po swojemu tak jakbym chciała a nie muszę milion pięćset sto dziewięćset przeróbek robić
Cytat:
Napisane przez 89Beatka Pokaż wiadomość
imprezaaaaaaaaaa
5 miesięcy Majeczki i Liwki
3 miesiace Hani

A dopiero co informowali mnie że robią mi cc

Dzis Liwia będzie jadła marchewkę z neimnaikiem,a le marchewkę spaliłam bo woda mi sięwygotowała i robię 2 raz

A ogólnie to męczę prace mgr, wczoraj 8 stron napisałam, dziś też z 8 zamierzam

Wogóle czekan na przesyłkę z baldachimem dla Liwii i jajko znoszę.JUż bym chciała ale dziś pewnie nie przyjdzie paczka.
Liwka właśnie usneła i robię jej inhalacje i przy okazji sobie.
8 dzis, 8 jutro, zaraz sie zrobi cała praca. Jaki masz temat? dużo stron musi być?

Cytat:
48 godzin moze stac
My dzisiaj i jutro mamy przerwe a we srode jedziemy z ziemniaczkiem

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
Jak przyjęła?
w ogóle Wasze maluchy otwierają buźka, cz na "siłe" im wkładacie łyżeczki?

Edytowane przez Basiaaaaaaaaa
Czas edycji: 2014-03-03 o 12:17
Basiaaaaaaaaa jest offline Zgłoś do moderatora