Wizaz.pl - Podgląd pojedynczej wiadomości - Atrederm
Wątek: Atrederm
Podgląd pojedynczej wiadomości
Stary 2014-03-03, 13:21   #3997
petriszowaa
Przyczajenie

Dot.: Atrederm

Cytat:
Napisane przez movie Pokaż wiadomość
Jeśli chodzi o laser to moj kumpel mial właśnie na takie poskorne kaszki, zaskorniki zamknięte. Wszystko pieknie poznikalo ma twarz jak pupcia niemowlaka. Tyle ze laser robil klika razy. Nie wiem ile ale dosc czesto. Teraz od czasu do czasu robi peeling kawitacyjny.

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
Dziękuje za info. A wiesz może dokładnie jak nazywał się ten zabieg? Ciekawe czy moja kosmetyczka taki robi Myślę, że to, a potem lekkie kwasy w kremach i peelingi (np. mikrodembrazja) do końca życia, niestety. Taki urok nasze cudownej tłustej cery.

---------- Dopisano o 14:21 ---------- Poprzedni post napisano o 14:16 ----------

Cytat:
Napisane przez Fuzukatsu Pokaż wiadomość
Słuchajcie dziewczyny, powiedzcie mi, jak powinna się zachowywać skóra po atre.
W poniedziałek i we wtorek nałożyłam go, co mnie dosyć podrazniło. Piekło bardzo przy nakładaniu czegokolwiek, a skora była zaróżowiona. Środę i czwartek się luszczyłam, ale w czwartek wieczorem zauważyłam u mnie uczucie skorupy, jakbym miała na twarzy maseczkę peel off. Teraz skóra łuszczycy się raczej słabo, głównie na policzkach przy ustach. Podrażnienie minęło, ale to uczucie maseczki dalej jest. Ile jeszcze potrwa? Atre dalej ma być odstawione?
To mój pierwszy tydzień z nim.

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
Masz taką jakby twardą skorupkę, a jak się przyjrzysz bliżej to jest jakby miejscami skóra pokarbowana? Ile juz stosujesz tę kurację? Ja przerywałam kilka razy przez to uczulenie, wydaje mi się, że chłodną porą roku skóra znosi to nieco gorzej. Ja zrezygnował z tego narazie, ale jezeli Ci bardzo zależy na tej kuracji posmaruj się raz na tydzień i mocno się nawilżaj, używaj olejów, to samo zniknie. Może zniknąć po kilku dniach, albo nawet po dwóch tygodniach. Ja smarowała się zimowym baby drimem i dodawałam do tego zawsze odrobinie oleju rokitnikowego. I myślę, że dzięki temu szybciej pozbyłam sie problemu (czyli w ciągu kilku dni). Tylko pamiętaj, przeczekaj to co najgorsze, a dopiero potem nakładaj na nowo Atrederm. Pamiętaj, że możesz mieszać Atre z kremami, albo np. najpierw krem, potem atre. Też mi się wydaję, że skóra po tych wielu kuracjach jest 10 razy bardziej wrażliwa, dlatego tak się dzieje.

Edytowane przez petriszowaa
Czas edycji: 2014-03-03 o 13:28
petriszowaa jest offline Zgłoś do moderatora