Wizaz.pl - Podgląd pojedynczej wiadomości - Ryzyko alergii
Wątek: Ryzyko alergii
Podgląd pojedynczej wiadomości
Stary 2014-03-03, 14:23   #8
_vixen_
Zakorzenienie

Dot.: Ryzyko alergii

Cytat:
Napisane przez mogg Pokaż wiadomość
To tak jak ja miałam ogromną alergię na mleko i jakbym urodziła dziecko to nie karmiłabym piersią z obawy że dziecko mogło odziedziczyć po mnie właśnie alergię na mleko.
No właśnie, tym bardziej, że kp jest bardzo wskazane przy dziecku podatnym na alergię, zmniejsza ryzyko.

Dziwne podejście ma Twój mąż, tym bardziej, że praktycznie nie do uniknięcia jest spróbowanie tych produktów przez dziecko, chyba żeby je w domu pod kluczem trzymać. Poza tym jakie objawy alergii ma mąż, wysypkę czy coś poważniejszego?

Z tego, co się orientuję, w profilaktyce przeciwko alergii ważne jest też, żeby za szybko dziecku diety nie rozszerzać i bardzo przy tym rozszerzaniu uważać, jeśli w rodzinie występują alergie.

Moja córka zajada czasem nawet orzeszki ziemne (niesolone ofkors), włoskie też, a idąc takim tokiem myślenia, to lepiej jej zapobiegawczo nie dawać, bo silnie uczulają.

---------- Dopisano o 14:22 ---------- Poprzedni post napisano o 14:21 ----------

[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;45415695]Mąż nie ma racji. ALE ile ma dziecko? bo testy do 3-4rż są niewiarygodne, alergię najprędzej określisz po objawach.

Mogg, przykład z karmieniem piersią kompletnie nietrafiony, nie ma się alergii na mleko mamy.[/QUOTE]

Pewnie chodzi o alergię na białko, taki skrót myślowy.

---------- Dopisano o 14:23 ---------- Poprzedni post napisano o 14:22 ----------

Cytat:
Napisane przez maharet1092 Pokaż wiadomość
Pewnsci nie ma,to tak na wszelki wypadek
Na wszelki wypadek to najlepiej z domu nie wychodzić...
_vixen_ jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując