Wizaz.pl - Podgląd pojedynczej wiadomości - Mamusie Marzec - Kwiecień 2013 cz.5. świętujemy Roczek.
Podgląd pojedynczej wiadomości
Stary 2014-03-03, 14:35   #2673
Luna0
Zakorzenienie

Dot.: Mamusie Marzec - Kwiecień 2013 cz.5. świętujemy Roczek.

Cytat:
Napisane przez scarlett26 Pokaż wiadomość
Poczytałam Was i pewnie poczytam wieczorem, bo zaraz wybywam, ale mam news Z nauczyła się 2 nowych słów, wszystko przez ten non stop eksploatowany domek, mówi "hello" i "bye bye" :brzyda l:
o skubana

Cytat:
Napisane przez nestelle Pokaż wiadomość
super ze Kamil zdrowy choć biedulek ze tak płacze .... oby to zeby i oby szybko dały mu spokój i wyszły
super ze z siostra się lepiej dogadujesz .
gasienica mysle to inwestycja na dluzszy czas ....no ale zależy id dziecka - wiadomo .jedne będą się bawic często i ochoczo a inne ..przejdą obok .....
R lubi wszystko co gra -wiec i gąsienice .ale nie chodzi z nia jeszcze ciagnąc ....

Ja tez mam problem z prezentami .... R ma wszystko .... a to co się zepsuło p starszakach to jakos tak nie wiem czy ponownie kupic bo wiem ze to wcale nie jakiś super hit ....
zepsuł się rowerek - wiec możemy kupic to .ale czy tak naprawdę wykorzystamy go .... raczej od czasu do czasu tylko ... czy warto .....
zepsuł się bujak - wiec tez i to możemy kupic ... ale znowu te same pytania ....
no i może pchacz jakiś - i te same pytania .
Po prostu 3 dziecku nie ma czego kupic tak na serio bez wymyślania .....
dzięki
ja mimo że pierwsze dziecko to bardzo dużo mam zabawek po siostry córkach (im też zawsze jest problem co kupić bo młodsza ma wszystko po starszej)
Mimo że Kamil ma swój pokoj to ja już nie mam siły sprzątać i układać tych zabawek. Z FP ma dużo rzeczy, jeszcze na urodziny dostanie od babci szczeniaczka, więc oprocz ksiązeczki nic ciekawego nienawidzę.
Jeśli chciałabyś kupić pchacz to bardzo polecam chicco http://www.chiccopolska.pl/ProdottiC...0/Default.aspx
Mimo że Kamil jakoś często go nie pcha, to do znudzenia może wkładać te piłki w dziurę ma fajne odgłosy więc zachęca. Mi poleciła Anjeska

widzę że ten weekend będzie imprezowy, 4 dzieciaczki mają roczki

Cytat:
Napisane przez Moderna Pokaż wiadomość
A dlaczego chcecie robic impreze urodzinowa przed urodzinami? (zawsze robi sie a lbo w dniu urodzin albo po - bo jak zlozyc zyczenia PRZED? "to tak na zas najlepszego" )
Chodzę i pytam każdego, w 70% mówią przed. Mi się wydawało też przed bo co? mam przemilczeć wtorek, albo powiedzieć wszystkiego najlepszego ale impreza w sobotę.
teraz wydaje mi się logiczne, że właściwie impreza po urodzinach
mój tata chciał być ale przyjeżdża dopiero na święta więc wymyślił żeby zrobić roczek na święta, jak chrzciny na to moja siostra że nieee, ale żebym zrobiła drugie urodziny jak tata będzie
zwariowali, bez kitu.

Cytat:
Napisane przez kasia86bgo Pokaż wiadomość

Zycze milego dalszego tygodnia dla was focia Milusia patrzacego na wirujaca pralke .
słodziak

Cytat:
Napisane przez nestelle Pokaż wiadomość
no pewnie ze ma ! większość jeszcze jednak tak nie nawija jak Emi . mój R tylko w swoim jezyku !!!! czasem tylko tatata albo rzadziej jeszcze mamama.....
Kamil mowił ciągle mamama ale TŻ go prosił o tata i tata... no i odkąd zaczął tata, mama całkiem zanikło. A, nie! pojawia się jak marudzi mammmmmammm

Cytat:
Napisane przez Moderna Pokaż wiadomość
no na pewno chodzi o weekend, ale nigdy przenigdy nie wyprawia sie urodzin przed urodzinami
tak jest!
u nas bez znaczenia jak pisałam, ale zrobie po. Żeby było że ma już ten pełny rok roczkowy

Cytat:
Napisane przez moni_ka.g Pokaż wiadomość
pisałam już, że mój zakodował sobie, że biedronka jest na pudełku po pieluchach, biedronki na motylku nie pokaże, nosek ma misia, ostatnio i misio ma nosek, ale ja już nie mam, am jest w misce, w butelce, ale wszystkie kubki to tylko jakieś graty, którymi można rzucać, itd, itp.

właśnie coś mi się przypomniało odnośnie "bye bye". jak uczycie dzieci? robić "pa pa" czy "bye bye". pytam bo kiedyś w przychodni byłam świadkiem jak mama wychodziła z dziewczynką (ok 1,5 roku) z gabinetu i mówi do niej: "zrób pani doktor bye bye". jakoś mi się to dziwne wydało, czemu nie "pa pa"
1. Kamil też wie że kaczor ma oko, i jak pytam gdzie mama ma oko to leci do kaczora z innymi rzeczami też tak jest
2, o matko. mieszkam w Polsce więc uczę/mówię po polsku.

Cytat:
Napisane przez pani22ka Pokaż wiadomość

ale komu masz się dać?!
no jak to komu? Swojej głowie pełnej wątpliwości

Cytat:
Napisane przez BYou Pokaż wiadomość
Moderna u nas też tylko urodziny po urodzinach dlatego Zosiowe będą 22 marca.
Czyli imprezujemy razem

Aniołek 25.05.2012
"...Widze Ciebie w głowie, nosze Ciebie w sobie..."
Luna0 jest offline Zgłoś do moderatora