2014-03-03, 14:55
|
|
Raczkowanie
|
Dot.: Mamy styczniowo - lutowe 2013 (XV)
Cytat:
Napisane przez treselle0

dziewczyny moja córa to od goraczki chodzaca płaczka, zaczynam wysiadac, wszystko zle wszedzie nie tak, a jak tak to po chwili jednak nie tak 
Nic nie nadrabiam bo juz nie wiem, co robic, wlasciwie to tylko na rekach i przy cycku jest w miare ok...przez chwile 
|

Cytat:
Napisane przez Debrah
Zaraz nadrobię i odpisze, ale pomóżcie 
Jak podać dziecku antybiotyk? Ma dostać 5 ml zawiesiny. Z miarki: wycie, plucie, wywalanie językiem... z łyżeczki to ssamo. Od 40 minut podałam ledwie 1.5ml z przepisanych 5ciu. Zwymiotowała 2 razy. Nie wiem jak ja mam jej podać ten lek 
|
Hmmm, rozumiem problem, z moją jak miała trzydniówkę mieliśmy problem żeby podać nurofen w syropie, w końcu kupiliśmy w czopkach bo w jedzeniu wyczuwała. Jedyne co mi przychodzi że możesz spróbować, to jesli dajesz Małej wit. D z tych odkręcanych kapsułek to wtedy jak otwiera buzię podać strzykawką antybiotyk. U nas Mała na widok kapsułki otwiera pyszczek więc ze dwa razy udało nam się jej tak podać, odruchowo połknęla... Jak nie to chyba będziesz musiała poprosić o coś w formie zastrzyków. Powodzenia
|
|
|