2014-03-03, 18:05
|
|
|
Raczkowanie
|
Dot.: Czy odpowiedni zestaw na początek
Cytat:
Napisane przez lilimaer
Witam,
Ja mam podobne pytanie.
Chciałabym kupić żele do pracy domowej. Mam tu na myśli na użytek własny, bez zabawy w robienie paznokci koleżankom itd.
Kupiłam sobie małe żele 5ml tak na próbę i zrobiłam sobie paznokcie - w opinii znajomych i dziewczyny ze sklepu gdzie kupowałam żele, są całkiem zgrabne (ale to pojęcie subiektywne), wiem ze wiele mi brakuje do robienia ich na prawdę ładne i poprawnie. Lampę pozyczyłam od koleżanki, która kiedyś kupiła sobie na all.taki zestaw do paznokci ale po kilku niepowodzeniach rzuciła to w kąt.
Mój kłopot polega na tym, że nie mogę znaleźć łatwego żelu do robienia białej końcówki.
Ten, na którym pracowałam przy robieniu moich pazurków rozlewał się, tak że miałam problem z zaznaczeniem ładnego uśmiechu, musiałam nakładać na prawdę cieniutką warstewkę bo w miejscach, gdzie było go nieco więcej po prostu się nie utwardzał. Drogą przez mękę były dla mnie te pazury a i tak ciesze się że nie wyglądają jak porażka.....
Pytanie - jaki żel powinnam sobie kupić, aby było to nieco łatwiejsze?
Chciałabym popróbować na tipsie (paluchu) budowanie krzywej C i robienie uśmiechu do coveru.
Dziewczyna, która robiła mi do tej pory paznokcie miała jakiś fajny biały,który dokładała do coveru i formowała z niego ładną biała końcówkę i wystarczyła 1 warstwa, przyglądałam się dokładnie - do najcieńszych nie należała.
Radzono mi żebym kupiła żel(?)lakier do hybrydy i na nim pracowała bo i tak robię podkład z cleara żeby lepiej się reszta trzymała....
Tak jak mówię, nie zamierzam robić paznokci koleżankom, klientkom, nie jestem aż tak arogancka.
HELP!
|
Ja osobiście polecam żel Mistero Milano Angelo Bianco. Jest gęsty i świetnie się nim pracuje
|
|
|