Wizaz.pl - Podgląd pojedynczej wiadomości - Czy odpowiedni zestaw na początek
Podgląd pojedynczej wiadomości
Stary 2014-03-03, 18:05   #8
kasiek_771
Raczkowanie

Dot.: Czy odpowiedni zestaw na początek

Cytat:
Napisane przez lilimaer Pokaż wiadomość
Witam,

Ja mam podobne pytanie.
Chciałabym kupić żele do pracy domowej. Mam tu na myśli na użytek własny, bez zabawy w robienie paznokci koleżankom itd.
Kupiłam sobie małe żele 5ml tak na próbę i zrobiłam sobie paznokcie - w opinii znajomych i dziewczyny ze sklepu gdzie kupowałam żele, są całkiem zgrabne (ale to pojęcie subiektywne), wiem ze wiele mi brakuje do robienia ich na prawdę ładne i poprawnie. Lampę pozyczyłam od koleżanki, która kiedyś kupiła sobie na all.taki zestaw do paznokci ale po kilku niepowodzeniach rzuciła to w kąt.
Mój kłopot polega na tym, że nie mogę znaleźć łatwego żelu do robienia białej końcówki.
Ten, na którym pracowałam przy robieniu moich pazurków rozlewał się, tak że miałam problem z zaznaczeniem ładnego uśmiechu, musiałam nakładać na prawdę cieniutką warstewkę bo w miejscach, gdzie było go nieco więcej po prostu się nie utwardzał. Drogą przez mękę były dla mnie te pazury a i tak ciesze się że nie wyglądają jak porażka.....
Pytanie - jaki żel powinnam sobie kupić, aby było to nieco łatwiejsze?
Chciałabym popróbować na tipsie (paluchu) budowanie krzywej C i robienie uśmiechu do coveru.
Dziewczyna, która robiła mi do tej pory paznokcie miała jakiś fajny biały,który dokładała do coveru i formowała z niego ładną biała końcówkę i wystarczyła 1 warstwa, przyglądałam się dokładnie - do najcieńszych nie należała.
Radzono mi żebym kupiła żel(?)lakier do hybrydy i na nim pracowała bo i tak robię podkład z cleara żeby lepiej się reszta trzymała....
Tak jak mówię, nie zamierzam robić paznokci koleżankom, klientkom, nie jestem aż tak arogancka.
HELP!

Ja osobiście polecam żel Mistero Milano Angelo Bianco. Jest gęsty i świetnie się nim pracuje
kasiek_771 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując