Wizaz.pl - Podgląd pojedynczej wiadomości - Pytanie do nauczycieli i osób pracujących z dziećmi :)
Podgląd pojedynczej wiadomości
Stary 2014-03-03, 18:55   #1
Iberisss
Raczkowanie

Pytanie do nauczycieli i osób pracujących z dziećmi :)

Jak w temacie. Mam taki problem i nie wiem jak go ugryźć Zostałam poproszona przez nauczycielkę z przedszkola o zorganizowanie warsztatów ogrodniczych dla dzieciaków. I tu pojawia się problem. Wszystko starannie rozpisałam ale w dalszym ciągu mam wątpliwości co do poprowadzenia tego typu zajęć. Jakie zadania i przede wszystkim jak tłumaczyć dzieciom żeby wiedziały o co chodzi?
Zacznę od prostych pytań typu: kim jest ogrodnik, na czym polega jego praca, po co nam rośliny itp. Wiem że to drążenie tematu, dopytywanie czemu, po co ale chciałabym bardziej zainteresować dzieciaki i prosić o radę osoby pracujące z nimi Będę wdzięczna za każdą podpowiedź, propozycję itd. wielki dzień już w środę a ja mam stresa jakbym miała wystąpić przed prezydentem :P

Zadaniem które zorganizuję na pewno będzie ułożenie różnych narzędzi, nazwanie ich i opowiedzenie co możemy robić z ich pomocą. Na zakończenie dorwiemy doniczki i zaczniemy siać kwiatki żeby w lato wysadzić na rabatki przy przedszkolu ale co jeszcze? Pomóżcie

Pozdrawiam
Iberisss jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując