2014-03-03, 20:45
|
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Już ładnie wierszyki recytujemy ,4 latka mieć będziemy. III-IV. 2010 r.
Cytat:
Napisane przez Baobabek
crp 11.08
jednak mamy szkarlatynę...rano wstał z wysypką, pojechałam do lekarza, język zajęty, sprawdziła wyniki i stwierdziła, że na 100% szkarlatyna. Antybiotyk ma dalej brać a w środę do kontroli.
Musiałam pójść na l4  najwyżej mnie z pracy wywalą...choć jak wojna będzie to i tak nikt pracował nie będzie bo szkoły zamkną  ehhhh
gardło mu psikam argentinem, czopy schodzą, lekarka też powiedziała, ze na gardło ładnie antybiotyk działa. Gorączkować jeszcze może i do tygodnia przy szkarlatynie 
|
O bidulek niestety może się zdarzyć że Isia też będzie miała. I juz wiadomo skąd ta utrzymująca się gorączka mimo leczenia. Wiesz że po szkarlatynie bardzo niefajnie schodzi skóra z dłoni i stóp ? Trzeba mocno natłuszczać.
Cytat:
Napisane przez libra777
Mnie jakiś kaszel okropny męczy nie mogę odkrztusić ,aż mnie wszystko boli od tego kaszlu to co dopiero jak się dzieci muszą męczyć .Flegaminę sobie kupiłam ,może coś pomoże
Bao no co poradzisz współczuję choroby , biedne dzieciaki
Curly dobrze że z tatą lepiej ,
lekarka chyba się minęła z powołaniem ,jakby łaskę robiła 
patrzyłam na moje bluzy i jednak mam na 116 a nie 110 ale jak Twoja niższa to bedą dobre na 110 ale spodnie poleżą jeszcze ze 2 miesiące nie chcę ich skracać bo zepsuję fason
ja też się zastanawiałam czy mam wystarczajaco większych ubranek 
|
Proszę i nasza Libra dała się "namówić" na zakupy 
Cytat:
Napisane przez evitka21
izz, a my dziś na bilnasie czterolatka byłyśmy i z wynikiem moczu. Był nieciekawy (wynik, nie bilans)- z leukocytami i bakteriami i mętny. I zrobimy jeszcze raz. I w drodze powrotnej obok 4 aptek przechodziłyśmy i o pudełeczku sikowym zapomniałam.
I zapomniałam się pochwalić że u nas w przedszkolu też owsiki grasują i zapytać czy nie warto dać czegoś "na zapas".
A wy musicie całą rodzinę przeleczyć?
Sam bilans w porządku, waży 17kg i mierzy 106cm, widzi, słyszy, sepleni i krzywi kolanka
|
Czyli bilans ok 
Koniecznie poproś o coś na robale tym bardziej że Lenka zgłaszała że ją brzuszek boli. Najlepiej powiedz że widziałaś w nocy albo nad ranem rzeczone robale. Nikt nie powinien Ci już proponować żadnych badań które niczego nie powiedzą. Nie wspomnę już o tym ze w przedszkolu są owsiki.
My dostaliśmy wszyscy tabletki a za 2-4 tygodni powtórka. Piorę wszystko co mogę (co się da) znaczy pościel, ręczniki, bieliznę, pluszaki, prasuję, zmieniam, sprzątam. Tragedia zwłaszcza jak się jest chorym.
Zadzwoniłam do przedszkola i powiedziałam o naszych owsikach. Wiem , że niektórzy rodzice woleliby przemilczeć ale wydaje mi się że trzeba bo to w końcu dzieciaki się męczą.
|