2014-03-04, 00:16
|
|
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Dziwne zwyczaje w polsce i za granicą
Cytat:
Napisane przez Frumoasa Domnisoara
Zwyczajem wśród tradycyjnych cygańskich rodzin są też kojarzone małżeństwa, spotyka się po prostu dwóch ojców i umawiają się, że ich dzieci się pobiorą. Znam kilka takich małżeństw.
Innych ich dziwnych zwyczajów nie znam  Mogę jeszcze jedynie o nich napisać, że mężczyźni zazwyczaj są bardziej zadbani i lepiej ubrani niż kobiety, kobiety mają raczej mało do powiedzenia w małżeństwie, no i sporo kobiet nie ma połowy zębów lub nosi złote korony (i to dotyczy nawet młodych kobiet w wieku poniżej 25 lat!). Niektóre mają wręcz 'złote' uśmiechy 
|
Oni w ogole maja slabosc do zlota.... zlote lancuchy, zlote zaby....
o kojarzonych malzenstwach to wiem, tak tez czesto robia hindusi, niektorzy arabowie i iranczycy....
Co prawde to moze nie jest tradycja, bardziej zwyczaj polacy czesto po przyjacielsku lubia sie napic z cudoziemcem, w celu, nazwijmy to "zaciesnienia stosunkow miedzynarodowych" Moja brat jak studiowal, mial na uniwersytecie jednego afrykanczyka, polacy chcieli sie z nim zakumplowac, wiec postanowili zaprosic go na wodeczke, krzykneli do niego z drugiego konca korytarza i charakterystycznym gestem reki (wiecie o co mi chodzi, o "dawanie w szyje" ) pokazali mu ,ze chca sie z nim napic, biedny nie znal tego gestu i sie smiertelnie przerazil, myslal, ze chca mu gardlo poderznac i zaczal uciekac....
|