Wizaz.pl - Podgląd pojedynczej wiadomości - Czy mogę być w ciąży? - prawdopodobieństwo. Zbiorczy cz.2
Podgląd pojedynczej wiadomości
Stary 2007-06-12, 12:36   #3143
vretka
Zakorzenienie

GG do vretka
Dot.: Czy mogę być w ciąży? - prawdopodobieństwo. Zbiorczy cz.2

Cytat:
Napisane przez May87 Pokaż wiadomość
Ginekolog mi powiedziała, że ponoć to "zabezczpieczenie od pierwszej tabletki" odnosi się do kobiet, które już stosowały antykoncepcję hormonalną.

To właśnie moja ginekolog przepisała mi te pigułki i sama wyszła z inicjatywą podania mi tabletki "do 72 godzin" (nota bene, lek zwie się Escapelle). Właśnie dlatego trochę spanikowałam. Powiedziała mi, iż po czwartej tabletce jeszcze niekoniecznie wszystko mogło być zablokowane, i że powinnam była zaczekać...
I racja, moja wiedza w tej kwestii jest niewielka, chociaż i tak nigdy nie nauczyłam się tyle, ile podczas ostatnich dni, skacząć po internecie. :P
Szczerze mówiąc naprawdę mnie zaskoczyłaś Nie bardzo widzę związek z tym, czy się stosowało wcześniej antykoncepcję hormonalną z tym, czy zabezpieczenie działa od pierwszej tabletki. Niemniej jednak z medycyną raczej niewiele mam wspólnego, więc trudno mi podważać opinię specjalisty. Z drugiej strony jednak, gdyby miało być tak, jak mówi Twoja ginekolog, tego typu informacje POWINNY być zamieszczone na ulotce.

Myślę, że możesz być spokojna, jeśli chodzi o ciążę