2007-06-12, 12:36
|
|
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Czy mogę być w ciąży? - prawdopodobieństwo. Zbiorczy cz.2
Cytat:
Napisane przez May87
Ginekolog mi powiedziała, że ponoć to "zabezczpieczenie od pierwszej tabletki" odnosi się do kobiet, które już stosowały antykoncepcję hormonalną.
To właśnie moja ginekolog przepisała mi te pigułki i sama wyszła z inicjatywą podania mi tabletki "do 72 godzin" (nota bene, lek zwie się Escapelle). Właśnie dlatego trochę spanikowałam. Powiedziała mi, iż po czwartej tabletce jeszcze niekoniecznie wszystko mogło być zablokowane, i że powinnam była zaczekać...
I racja, moja wiedza w tej kwestii jest niewielka, chociaż i tak nigdy nie nauczyłam się tyle, ile podczas ostatnich dni, skacząć po internecie. :P
|
Szczerze mówiąc naprawdę mnie zaskoczyłaś Nie bardzo widzę związek z tym, czy się stosowało wcześniej antykoncepcję hormonalną z tym, czy zabezpieczenie działa od pierwszej tabletki. Niemniej jednak z medycyną raczej niewiele mam wspólnego, więc trudno mi podważać opinię specjalisty. Z drugiej strony jednak, gdyby miało być tak, jak mówi Twoja ginekolog, tego typu informacje POWINNY być zamieszczone na ulotce.
Myślę, że możesz być spokojna, jeśli chodzi o ciążę
|