Wizaz.pl - Podgląd pojedynczej wiadomości - Ah po ślubie będzie życie, łóżko będzie głośno skrzypieć! PM2014 cz.25
Podgląd pojedynczej wiadomości
Stary 2014-03-04, 10:14   #2603
enzunio
BAN stały

Dot.: Ah po ślubie będzie życie, łóżko będzie głośno skrzypieć! PM2014 cz.25

Cytat:
Napisane przez Kishlaczkowa Pokaż wiadomość
Ja nie lubię tych takich rattanowych ozdóbek Ale powiem Ci, że dekoracja samochodu to duży kłopot dla mnie... Tylko raz byłam na weselu gdzie dekoracja mi się podobala, ale nie chcę wiedzieć ile kosztowała

Cytat:
Napisane przez Linaewen Pokaż wiadomość
Ja bym sobie być może zostawiła moje nazwisko, gdyby nie fakt, że mam 3-literowe imię i długa zbitka wyglądałaby dziwinie. No i nasze nazwiska nie pasują, niestety. ALE uważam, że to jest tylko i wyłącznie wybór kobiety, jeśli chce mieć dwa bo ma taki kaprys, to ma do tego jak najbardziej prawo. Nawet jeśli będzie wieczną studentką, na utrzymaniu męża, "Nowak-Kowalską". Żona nie jest własnością męża i to jest jej decyzja jak ona chce się nazywać po ślubie. Gdyby TŻ mi cokolwiek narzucał w tej kwestii to ja bym się mocno zastanawiała... A już takich kwestii jak podają Wasi niektórzy TŻci w ogóle nie rozumiem-jaka znowu kwestia honoru?! Jego honor to jego broszka, moje nazwisko-moja. I po złości bym wzięła podwójne
Podpisuję się obiema RĘCYMA
enzunio jest offline Zgłoś do moderatora