2005-06-22, 15:38
|
|
|
Zadomowienie
|
Hobby - wspólnie czy osobno? Czy macie takie same zainteresownia jak Wasz facet?
Kochani, zainspirowana pewnym wątkiem.. zrodziło mi się pytanie. Jak to jest, czy macie takie same zainteresowania i hobby jak Wasz partner?
Czy razem oddajecie się tym samym pasjom?
Czy coś, co do tej pory było Wam obce, stało się też Waszym hobby dlatego, że Wasza druga połówka tym się interesuje? Ale nie na siłę tylko z własnej woli
Tak mnie też te pytania naszły jak ostatniej soboty jechałam z moim TŻ o 4 rano na ryby Nigdy wcześniej (zanim go poznałam) nie wędkowałam, nigdy wcześniej nie chodziłam na grzyby (nawet specjalnie się ich u mnie w domu nie jadało) A odkąd jesteśmy razem i spędzamy wakacje na mazurach, razem wędkujemy i chodzimy na grzyby (nauczyłam się je jeść ) Rzecz jasna, sprawia mi to przyjemność i nie robię nic wbrew sobie. Tak samo i on nie zmusza mnie do niczego, i cieszy się jak wyrażam ochotę i chcę mu towarzyszyć . Czasem jak nie miałam (czy nie mam) ochoty siedzieć nad wodą i wpatrywać się czy spławik się ruszy, to zwyczajnie zajmowałam się czymś innym (lub zostaję w domu, a on jedzie z kumplem albo sam). I wydaje mi się to całkiem naturalne i normalne.
Ale nachodzą mnie myśli czy może czasem lepiej jest zostawić kogoś, w tym wypadku faceta, z jego własnymi "zabawkami" i nie towarzyszyć mu w zajęciu, które nigdy wcześniej nas nie fascynowało i które do tej pory było obce i nieznajome? Zostawić mu wolną przestrzeń, którą on zna najlepiej i nie zagłębiać się w to ?
Jak to jest z Wami i u Was ? 
|
|
|