Wizaz.pl - Podgląd pojedynczej wiadomości - Razem schudniemy 20kg! - część VII
Podgląd pojedynczej wiadomości
Stary 2014-03-04, 13:57   #2216
Bottega
Zakorzenienie

Dot.: Razem schudniemy 20kg! - część VII

Dotka: samego jogurtu nie zjem fuj. Z takimi świeżymi truskawami jest pyycha, ale na to musimy jeszcze poczekać. Poza tym ja mam nietolerancję laktozy, więc tak niekoniecznie wskazane jest jedzenie większych ilości (tj. niż kilka łyżek) jogurtu. Niestety te moje zakazy i nakazy trochę utrudniają normalne jedzenie. Tego nie mogę, tamtego w małych ilościach, coś innego z kolei jest wskazane...
uwielbiam jajka, ale one z kolei mają sporo tłuszczu, więc też przeginać z nimi nie można. Ojj a zjadłabym sobie kotleciki jajeczne oo albo kotlet rybny.

Kasiula: no właśnie czytałam, że taki okres bezpieczny jest ok. 2 tyg po zapłodnieniu, dlatego ja co 2-3 tyg. dla pewności robię test (lub jak jestem u gina to oczywiście on sprawdza i jak mówi, że ani owulki ani ciąży nie ma i nie będzie w ciągu 2 tyg., to np. testuje za miesiąc). Z kolei co śmieszne np. no-spa która jest dozwolona w mniejszych ilościach w ciąży, u mnie jest zakazana, bo jestem uczulona.
hehe to jakieś dobre fluidy na tym weselu były
Ja się akurat % nie stresuję, bo piję rzadko i mało, a też sporo czytałam i wiem, że w tych pierwszych tygodniach % jeszcze nie trafiają do zarodka/płodu, więc nie ma ryzyka. Bardziej właśnie tych leków się obawiam.

Dotka: mnie dietetycy uczyli, że jeśli jesz 5 posiłków, to warzywa powinny być w 3 jesli małe porcje warzyw, to w 4. Jasne, że w 5 fajnie, ale taki mus tyczy się raczej osób, które "dziubią" a nie jedzą warzywa, tj. dopiero się uczą je jeść i nakładają sobie po 2 plastry pomidora czy 1 liść sałaty albo 2 rzodkiewki czy łyżka szczypiorku.

Bottega jest offline Zgłoś do moderatora