2014-03-04, 15:15
|
|
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Problematyczna siostra
Cytat:
Napisane przez doris0303
Uważam, że Twoja siostra ma rację. Ona jest studentką, chce się skupić na sobie, a nie na siedzeniu w garach i sprzątaniu. Szkoda jej na to czasu.
|
Wiesz, mnie też szkoda czasu na siedzenie w garach, bo mogłabym sobie w tym czasie leżeć i pachnieć, a jednak ktoś te gary musi umyć, więc nie zostawiam ich w zlewie licząc, że same się umyją, albo ktoś zrobi to za mnie.
Cytat:
Napisane przez doris0303
Potrzebuję pewnie jednego kubka i nic więcej oprócz świętego spokoju.
|
Serio można na 1 kubku obyć się caly miesiac? Zreszta uzywa wiecej niz 1 kubka, bo autorka pisala, ze siostra nagromadzila stertę naczyn.
Cytat:
Napisane przez doris0303
Sprawa jest prosta: TŻ i Ty zajmijcie się sobą - swoimi garami, sprzątaniem itd. A siostra studentka sobą. Lepiej mieć relacje jako współlokatorzy - każdy sobie pierze i nikt o nic nikogo nie prosi.
|
Ale chodzi o to, że siostra nie garnie się do zajmowania się sobą, chce żeby to oni zajowali się jej rzeczami: praniem, sprzątaniem itd.
Cytat:
Napisane przez doris0303
Poza tym to Wy się wprowadziliście, więc tym bardziej zajmijcie się sobą.
|
A co to ma do rzeczy kto się wprowadził? Jak lubi mieć burdel w pokoju, to sobie może mieć, ale tu jest problem ze wspólną przestrzenią: kuchnia/łazienka.
Cytat:
Napisane przez doris0303
Jeśli chodzi o sprzątnie - jedna sobota Ty, druga ona.
|
Był grafik sprzątania i nie wypalił, przecież autorka pisała.
Cytat:
Napisane przez doris0303
Naczynia - chyba macie dwie przegrody w zlewie -jedna wasza, druga jej.
|
Jasne, super wygodnie myje się gary w 1 komorze, jak druga jest pełna brudnych naczyń. Nie mówiąc o smrodzie i o tym, że jak potrzebujesz akurat patelnię, której siostra używała 3 dni temu, to musisz sobie ją umyć.
Cytat:
Napisane przez doris0303
Używajcie swoich kubków. Zmywajcie po sobie. Jak Ci przeszkadza brud- Twój problem-sprzątaj.
|
Nie jak Ci przeszkadza brud, to sobie sprzątaj, tylko jak jesteś brudasem, to się naucz sprzątać po sobie, bo nie mieszkasz sama - siostra.
Cytat:
Napisane przez doris0303
Każdy chce prywatności i indywidualności.
|
Olaboga, ależ mi żądania, prywatność, indywidualność, szacunek. Dodaj jeszcze coś o honorze, zabrzmi bardziej patetycznie.
Tu nie chodzi o żadną indywidualność, tylko o proste sprawy: umycie garów, kibla, wstawienie prania.
Cytat:
Napisane przez doris0303
Nawet nie mamy grafiku -każdy sprząta to co mu przeszkadza- nie ma cioci -ja ogarniam, nie chce mi się -nikt za mną nie chodzi tylko sam bierze szczotę. Żadnych grafików i biadolenia. I jak się nam mieszka ? Bez problemowo.
|
No ale tu siostra za szczotę nie bierze i właśnie w tym jest problem.
|
|
|