2014-03-04, 19:18
|
|
Raczkowanie
|
Dot.: Efekty olejowania paznokci
Cytat:
Napisane przez Sensualitka
2. Jak trwały jest ten przyrost? Czy to będzie coś na kształt obecnego połączenia jakie mam przy paznokciu z ciałem czy jest to jednak coś subtelniejszego?
|
z tych zdjęć, które wstawiały dziewczyny - nie widac, żeby to było coś subtelniejszego, chyba po jakimś czasie przyrasta jak reszta paznokcia. Ale na początku jest kapryśny, cofa się, przyrasta, znów cofa i takie cuda Wstydliwy 
Cytat:
3. Ostatnio była poruszana kwestia czyszczenia paznokci i obaw związanych z tym. Czy delikatne acz częste manewrowanie szczoteczką do czyszczenia może sprawić, że przyrostu nie będzie? Jako, że mam krótką płytkę niestety łatwo dostają mi się różne rzeczy pod paznokieć, czy to sól przy soleniu, czy piasek przy zabawie z córką. Nie lubię wrażenia "posiadania" czegoś nawet jeśli nie widać tego z zewnątrz. Więc czyszczę........ Zrezygnować z tego jeśli nie psuje estetyki dłoni?
|
niektórym dziewczynom z wątku cofał się nawet po olejowaniu przy pomocy pędzelka po lakierze, więc... może spróbuj moczyć? Przynajmniej na sól zadziała 
Cytat:
tym bardziej, że umiem być systematyczna.
|
pożycz tę zdolność 
Cytat:
Napisane przez AliceOne
Witam 
Dołączam do Was  olejuję od 3 tygodni a efekty...zadziwiające 
przed olejowaniem - obgryzione do bólu i krwi paznokcie, opuchnięte od ranek końce palców, od zawsze wycinanie skórek a efekt paznokcie cienkie jak papier.. teraz stosuję odżywke Eveline 8w1 a z olejków oliwka BabyDream, wit. A+E, oliwka na podrażnienia i dolewam olejek do włosów z firmy Marion - olejki orientalne  pojawia się przyrost, płytka minimalnie wydłużona ale ja to widzę  skórki śliczne, bezproblemowe, a jak dziś złamał mi się paznokieć to był twardy - tak czułam  co myślicie o moich 'składnikach'? 
|
poczytaj o Eveline, bywa, że masakruje paznokcie. Olejki dadzą radę bez Eveline, choć przyda się jakaś odżywka/lakier bez formaldehydu dla ochrony mechanicznej
|
|
|