2014-03-04, 21:04
|
|
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Dziwne zwyczaje w polsce i za granicą
Cytat:
Napisane przez Frumoasa Domnisoara
Ja raczej nic do nich nie mam, pracuję z nimi i tak szczerze to są bardziej pomocni i milsi niż Polacy. Często lepiej mi się pracuje z Rumunkami niż z Polkami. Mniej narzekają, niektóre prawie, że chciały mnie niańczyć i wyręczać w ich zdaniem zbyt ciężkiej pracy  Chyba to ze względu na mój wygląd (wyglądam na dużo mniej niż mam  ) włączał się im taki instynkt macierzyński 
Poza tym uwielbiam imprezy organizowane przez Rumunów - oni się naprawdę potrafią dobrze bawić 
|
Ja ich znam prawie tylko ze zlej strony, poznalam tez i tych fajnych, ale ogolnie.... , w IT jest ich bardzo duzo, niestety prawda jest taka, ze jak przyjechali masono do pracy nagle wzrosla przestepczosc, np. w rzymie, gwlaty, kradzierze, napady z bronia , pobicia i niestety ale w wiekszosci przypadkow sprawcami byli rumuni, ja sie ich poprostu boje.... oni maja taka dziwna mentalnosc, ze luba narzucac swoja wole, nawet ich sposob mowienia jest taki agresywny, jak widze wieksza grupe rumunow czy rumunek to staram sie ich z daleka omijac.....
ale jak wiadomo nie kazdy jest taki, poznalam i takich naprawde bardzo pracowitych, uczciwych i spokojnych, wiadomo ludzie sa rozni.... ale ja juz od dziecka mam w glowie zarejestrowane, ze niestety to nie jest zbyta "fajna" nacja, nie lubie generalizowac, zawsze jak kogos poznaje to staram sie patrzec na ta osobe jako na oddzielna jednostke ,a nie jako calosc (jakiegos narodu) nie wrzucam kazdego do jednego gara, jak poznam rumuna czy rumunke to nie uciekam, ale podchodze z rezerwa.
|