2014-03-04, 20:18
|
|
Rozeznanie
|
Dot.: Miłośniczki H&M - cz. XV
Kazdy kij ma dwa końce. Ja ze swojej strony ( jako sprzedawca) moge powiedziec, ze caly personel jest szkolony tak, aby byl uprzejmy i mily dla klinetow. Wiadomo, jestesmy te ludzmi i kazdy moze miec gorszy dzien ale nie powinnien okazywac tego w pracy( i u mnie w H&M tak sie nie zdarza). A zazwyczaj klineci okazuja sie piekelni. Najgorzej jest z reklamacjami. Przyjmowane sa wszystkie, ale proponowana jest wymiana na inny towar lub zwrot na karte( taka polityka sklepu). Uwazam, ze jest to fair szczegolnie ze przyjmowane sa WSZYSTKIE reklamacje i zalatwiane od reki w 5 minut.
Klika przykladow reklamacji ode mnie:
-klientka, ktora kupuje rzeczy i po 2-3miesiacach WSZYTSKIE reklamuje. Zawsze ten sam powod - dziura po klipsie. Zawsze jest arogancja, rzuca rzeczy na lade ani dzien dobry ani do widzenia nie odpowie...
- ostatnio Pani reklamowala spodnie, nie miala paragonu, nie pamietala kiedy kupila i miala wyciete wewnetrzne metki...
- Pani reklamowala kosmetyczke przeceniona na 10 zl z wycietymi wewnetrznymi metkami( ktore sa potrzebne do reklamacji) Na reklamacje jest 2 lata a Pani reklamowalo po roku i 11 miesiacach, robiac awanture i wydzierajac sie, keidy jej powiedzialam ze do reklamacji potrzebne sa wewnetrzne metki...
Ogolnie klienci sa straszni, oczywisci nie wszyscy bo zdarzaja sie bardzo mili. Nie mozna generalizowac. Ale trafia sie wiele osob, ktore potrafia wyzywac, wysmiewac i traktoac Cie jak najgorszego robola bo pracujesz w sklepie...
Tez problem jest z kuponami z newsletrera, bo ktos wydrukuje 10 i chce znich skorzystac a kiedy odmowie to wielka afera. Na kuponie jest napisane jeden kupon dla jednej osoby, ale nie... Rozumiem, ze ktos kupuje rzeczy z tymi kuponami ale nie na raz. Ja nie przyjmuje jesli ktos chce przy jednym podejsciu do kasy wykorzystac kilka kuponow, bo sa kamery i potem ja bede miec problemy...
---------- Dopisano o 21:18 ---------- Poprzedni post napisano o 21:18 ----------
Cytat:
Napisane przez dominika4896
Hej 
Wiem, że przeceny się skończyły, wiem, że jest zniżka przychodząca na maila, ale czy szykują się jakieś między sezonowe wyprzedaże?
|
w drugiej polowie marca
|
|
|