Wizaz.pl - Podgląd pojedynczej wiadomości - Dziwne zwyczaje w polsce i za granicą
Podgląd pojedynczej wiadomości
Stary 2014-03-06, 12:56   #83
lanavera
Zadomowienie

Dot.: Dziwne zwyczaje w polsce i za granicą

Cytat:
Napisane przez DiamondDust Pokaż wiadomość
Karinio o jakim kraju piszesz?
Cytat:
Napisane przez Karinio Pokaż wiadomość
Apropos kurków,to z mężem kupiliśmy do łazienki by był jeden i woda mieszana.Nic z tego coś tam nam niepasuje.
Jakiś czas temu odwiedzałam sąsiadke starszą ponad 80 letnią babcie i jej męża,noi zdziwiona była że ściągliśmy buty.Wytłumaczyliśmy,że u nas tak w Polsce jest,a ona potem jeszcze przy wyjściu przypominała nam że mamy butów nie ściągać następnym razem.
Frytki z octem,chipsy octowe i marmitte które jedzą z tostami a samkuje to ja przyprawa do zupy maga.
A i jeszcze jak któraś napisała Sylwester,bardzo krótki,mało fajerwerków.To chyba więcej strzelają hindusi jak mają święto ognia.
Nie ma kontaktów w łazience.W niektórych domach,mieszkaniach są sznureczki jako pstryczek do zapalania światła.
I to jest fajne,bo w sumie nie dziwne że wypłaty są co tydzień
Niewiem czy to brak kompleksów,ale tu ubierają się jak chcą.

---------- Dopisano o 12:08 ---------- Poprzedni post napisano o 11:51 ----------

A wszelkie gotowce i nie tylko,typu zupy różne,pure ziemniaczane w proszku,obrane ziemniaki,pokrojne marchewki,dużo dań gotowych tylko wsadzić do mikrofali.
Boxing Day w Święta,czyli wielkie wyprzedaże.Mam wrażenie,że szał a potem sprzedaje z metkami i nowe rzeczy po taniości.
To chyba bardzo mocno sugeruje, o jakim kraju dziwią mnie niezmiernie te kulinarne zwyczaje Anglików
lanavera jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując