Wizaz.pl - Podgląd pojedynczej wiadomości - Mamy styczniowo - lutowe 2013 (XV)
Podgląd pojedynczej wiadomości
Stary 2014-03-06, 13:16   #1797
blogerka
Wtajemniczenie

Dot.: Mamy styczniowo - lutowe 2013 (XV)

Cytat:
Napisane przez Debrah Pokaż wiadomość
Młoda wiadomo, jak będzie większa to sama mi powie czy i na jak długo chce iść do babci/kogoś - to ja się raczej nie zamierzam sprzeciwiać, bo i po co. Ale póki co - nie robię tak, nie podrzucam, nie zostawiam jej " bo tak", chyba, że studia, coś do załatwienia. A z dziadkami jednymi z drugimi widzi się często całkiem ( z moimi rodzicami częściej, bo bliżej troszkę), albo oni wpadają albo my. Tyle, że razem, a nie samo dziecko a my w domu..

Ja mam podobne nastawienie, ostatnio koleżanka zapytała mnie "dlaczego nie oddaje Borysa dziadkom, żeby mieć wolne:. Ale ona nie ma dziecka, wiec nie chciało mi się jej tłumaczyć. Gorzej jak teściowa się pytała. Ale ja jej odpowiedziałam "po co miałabym to robić?". Wychodzę z takiego samego założenia, jak Borys będzie w stanie już sam mi powiedzieć, że chce iść do babci, to będzie mógł tam sobie chodzić nawet codziennie. Póki co ma wystarczająco dużu kontaktu zarówno z jednymi dziadkami jak i drugimi i nei mam zamiaru "zostawiać" go czy "oddawać" o ile nie mam do załatwienai czegoś, co wymaga zostawienia dziecka pod opieką kogoś innego.