Wizaz.pl - Podgląd pojedynczej wiadomości - Mamusie sierpień 2014
Podgląd pojedynczej wiadomości
Stary 2014-03-06, 14:34   #3907
ewelajna25
Zadomowienie

Lokalizacja: To stąd, to stamtąd, a czasem jeszcze skąd indziej;-)
Dot.: Mamusie sierpień 2014

Cytat:
Napisane przez sara 85 Pokaż wiadomość
Według mnie

Czytam właśnie o tej wyprawce i na pewno nie kupujcie żadnych kosmetyków, wystarczy
-coś do kąpieli np oilatum, emolium czy balneum,
-warto mieć krem do pupy (ja miałam chyba bepanthen),
- do przemywania oczu sól fizjologiczna ( nie wiem co to jest kwas borny).
-do przemywania pępka to spirytus rozcieńczony z wodą

poza tym
- koszulki chyba też nie bardzo potrzebne, ja nigdy nie zakładałam nic pod pajaca,
- myjki frote wg mnie nie potrzebne, nie użyłam ich ani razu
- ręczniki z kapturkiem dwa wystarczą
- pościel jeden komplet ( poduszki nie używałam w ogóle, a kołdrę dopiero później.
- fajny i ważny jest ochraniacz na szczebelki, dziecko nie uderzy się główka o łóżeczko
- kocyk jeden lub dwa
- nie wiem jak z pościelą do wózka, córka urodziła się latem i nie była potrzebna

---------- Dopisano o 08:45 ---------- Poprzedni post napisano o 08:40 ----------

Jeszcze coś dopiszę
- pieluszek tetrowych miałam 20 i w zupełności wystarczyło, flanelowych chyba 5( ale jakoś nie lubię ich za bardzo)

Ja tez na razie nie kupuję nic dla dzidziusia, na razie nie wiemy jeszcze co będzie. Zacznę pewnie ok 30 tygodnia W pierwszej ciąży dopiero w 30 tyg dowiedzieliśmy się co będzie
Do pepuszka najlepiej octonisept, odkaza ale nieprzesusza jak spirytus ktorego teraz sie nue zaleca, a tez sie nie zmarnuje bo mozna stosowac na wszystkie rany, otarcia etc dla calej rodziny.

Z ciuszkami, pewnie kazda doswiadczona mama ma mysle swoja koncepcje, w co ubierac bobasa. Dla mnie praktyczne byly pajace i body, lubilam tez polspiochy ale czasem zsuwaly sie jak dzidzius noziami kopal...na pewno lepsze beda materialy gladkie i bez aplikacji czy haftek np na plecach, co by dzidzusia nie pily i nie uwieraly. No i kupowanie ciuszkow pod pore roku, sierpien powinien byc cieply ale znowoz pewnosci nie ma, nomi za chwile juz jesien...

Cytat:
Napisane przez zaczarowanadlaniego Pokaż wiadomość
mamuska11 ja tylko czekam az pojedziemy na urlop do rodziny w Polsce w kwietni i juz sie nie moge doczekac az kupic sobie duzego kebaba bez cebuli z sosem czosnkowym tak mi sie marzy tu w Niemczech sa paskudne takie suche i to mieso bleeeee.
iii jesczce popcorn serowy z mikrofali bo tutaj nie ma popcornu serowego iii cheetosy serowe bo tez nie ma

tak mi sie marzy mniam mniam
Nie jadlam nigdy serowego, gdzie mozna kupic? A nie macie w poblizu pl sklepow, bo u nas jest kilka i wiekszosc rzeczy bez problemu da sie kupic.

Cytat:
Napisane przez zVenus Pokaż wiadomość
Cześć dziewczyny!
Życzę udanego dnia, ja muszę nadrobić zaległości w pracy...mimo IItrymestru wcale nie mam na razie więcej sił i chęci...a miało być tak pięknie

---------- Dopisano o 08:35 ---------- Poprzedni post napisano o 08:30 ----------

zaczynam 18tc
Teraz tez w sumie po zimie mozna gorzej sie czuc, moze jak sie ociepli to znow poczujesz przyplyw energi, jestem pewna

Ja dzis na obiad szykuje zurek, taki na zakwasie, naszla mnie ochota i koniecznie z duza iloscia majeranku.
ewelajna25 jest offline Zgłoś do moderatora