|
Zadomowienie
|
Dot.: Noworoczne Mamusie - STYCZEŃ/LUTY 2014 cz.12
ech, jak miło zajrzeć tu z komputera! i byłam dziś na fejsiku- wreszcie zobaczyłam Wasze maleństwa
Cytat:
Napisane przez iwantyou99
Apropo lini frontu : stoimy nad przewijakiem , moj maz zmienia pieluchę małemu , smaruje mu tyłek kremem i śmieje sie w głos bo opowiadałam mu ze Dominik mnie pięknie osikal. Spoglądam na Dominika i widze ze śmieje sie z nami ( maz zachwycony patrzy na Niego i nadal sie śmieje " bo dziecko sie cieszy ze mamę obsiurkało) ja jednak jestem czujna i wiem ze taki uśmiech na przewijaku oznacza tylko jedno - kupa! Wiec spoglądam uroczo na meza i mowie - teraz chyba śmieje sie bo od minuty wcierasz mu w tyłek jego własna kupę
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|

Cytat:
Napisane przez konsternacja
1. Moja ciąża skończyła się cc, więc też nie wiem czy będę mogła się starać po roku. Do tego, jak pisałam mam dziwne dolegliwości w podbrzuszu (oby przeszły). A Tobie co dolega?
2. My zdecydowaliśmy się na kredyt, więc nie będzie już tak różowo.
3.Magnusia z tego co kojarzę to masz pakiet w Luxmedzie. Polecasz tam jakiegoś ginekologa i pediatrę?
|
1.Jutro idę na kontrolę, więc się dowiem, bo nie wiem dokładnie nawet jak to określić i podejrzewam obniżoną (czy jak jej tam) macicę. jestem tym trochę podłamana
2.no właśnie kredyt też mam, wzięty przy lepszej koniunkturze 
3. nie do mnie, ale też mam pakiet od niedawna- o ginekologu się nie wypowiem, bo za krótko ale pediatrę mi znajoma poleciła na al. Stanów Zjednoczonych (tam mam najbliżej), tylko musiałabym sprawdzić nazwisko. jak chcesz, napisz na prv
Cytat:
Napisane przez Messsuah
|
już jest "wpis usunięty"...
Cytat:
Napisane przez J0zefina
zamiast robić papiery podreptałam do mam grudniowych2014 (  tak już są!!) i jak zaczęłam czytac o testach, podwójnych kreskach i początkach to aż odleciałam  przecież dopiero co urodziły ostatnie mamy od nas...
wszystko zaczęło mi się przypominać, szok jak to szybko zleciało... 
|
no ja od 12 miałam spać a potem wystawić parę rzeczy na allegro i ale za to fejsik i Was mam w miarę na bieżąco. za to zaraz muszę mieszkanie ogarnąć, bo wczorajsi goście będą dziś
Cytat:
Napisane przez malaMigotkAaa
Proszę jozefina: http://ithinkthatilovefashion.blogspot.com/
Cholera ja nie wiem, znów Borys spać nie chce odłożony zawinięty wije się jak wąż no i oczywiście rozbudza a mnie trafia szlag jasny. U mamy przyciśnięty do klaty to śpi jak suseł tylko lepiej nie oddychać 
|
to tak jak mój. czekamy na kupę (jak to brzmi ) i jest coraz bardziej marudny. sama mamy klata to małp- jeszcze musi być szum od którego mi głowa pęka bo zaraz jest płacz. nawet cycek dziś nie jest przesadnie ceniony
Cytat:
Napisane przez Messsuah
ja ustaliłam z pediatra indywidualny program szczepien mojego dziecka, a szczepionke maja mi sprowadzić taka jak ja chce
|
mi pediatra przez tę żółtaczkę, przesunęła szczepienie (mimo że ponoć do 3 miesięcy ma prawo być) o w tygodnie a ze względu na te kropki w kupie kazała rozdzielić obowiązkowe od pneumo a i to stwierdziła, ze szczepi jak nas "zakwalifikuje" więc coraz bardziej się przekonuję, ze dobrze trafiiśmy mimo że w "zwykłej"przychodni. ale mi ją też siostra z okolicy polecała a według położnej przepisują się dla niej pacjenci z innych przychodni
Cytat:
Napisane przez bella7
Moje dziecko charczy jak je, a wnosie czyściutko, kazałam mężowi wit C kupic bo juz sama nie wiem, i maść majerankowa poszla w ruch:
|
a ta maść jest na pewno dla takich maluchów? bo w ulotce jest od 5 r.ż.
niby mąż mówił, że to dla takiego kurczaka, ale może są różne rodzaje?
Cytat:
Napisane przez JustiLbn
Dziewczyny potrzebuję pomocy. Chyba mam kryzys laktacyjny. Mała ma 2 tygodnie. Od wczoraj popołudniu płacze mi na cycku i nie chce ssać. Jak już się uda ją podstawić, to wisi na obu piersiach 2 godziny i cały czas płacze, gryzie mnie i wypuszcza pierś, rzuca się strasznie, by po chwili znów się przyssać. Po naciśnięciu sutka leci mleko, ale przy próbie ściągnięcia laktatorem po 30 minutach jedynie 40 ml między karmieniami. W nocy tego problemu nie było i rano również, tylko w godzinach 14-16 i o 20 wczoraj i dziś. Musiałam podać jej MM bo bardzo płakała. Teraz śpi, ale mlaska przez se, bo chce znów cycka. Co robić? Jestem na diecie cały czas, pomalutku wprowadzam nowe produkty, nie głodzę się, dużo wody piję. Brzuszek jej nie boli, bo pierdzi i kupy robi ładne. Pomożecie?   
|
mój też tak miewa-tylko raczej rano po wstaniu a później wieczorem, ale wyszło na to, że to bardziej zmęczenie niż głód. jak Ci się tak zachowuje to spróbuj uśpić a jak się obudzi to zje spokojnie
u mnie działa szum+przytulenie(takie jakby schowanie przykurczonego dziecka w ramionach na pionowo)+energiczne kołysanie- taki mniejszy sposób dra Karppa- i dziecko jakby się wyłącza. po tym bujam coraz słabiej a potem przestaje i mały śpi póki go nie obudzi odłożenie albo jakiś stuk (nie hałas, bo tv może chodzić, rozmowy ip też mu nie przeszkadzają a na stuk podskakuje)
muszę zaraz złamać PIERWSZĄ ZASADĘ bo zaraz będą goście, tylko jeszcze zagadka logiczna:
dziecko podczas snu się okrywa, bo się organizm wychładza.
dziecko podczas karmienia się odkrywa, bo się męczy i grzeje.
a co z dzieckiem, które je przez sen???
grzeje się na pewno, bo czuję, ale czy nie wychładza jednocześnie? moja intuicja milczy i nie wiem, czy przez to nie przeziębię syna
(a odpowiedź mojego męża? "zapytaj na forum" )