Wizaz.pl - Podgląd pojedynczej wiadomości - Noworoczne Mamusie - STYCZEŃ/LUTY 2014 cz.12
Podgląd pojedynczej wiadomości
Stary 2014-03-06, 17:56   #3670
Nemezis23
Rozeznanie

Dot.: Noworoczne Mamusie - STYCZEŃ/LUTY 2014 cz.12

Cześć dziewczyny

Czytam Was na bieżąco, ale z racji tego, że nie opanowałam sztuki pisania jedną ręką jest mi ciężko odpisywać. Mała ma ostatnio taką fazę, że w dzień sypia tylko na naszych rękach, odłożona do łóżeczka budzi się za moment. Z tego powodu podjęliśmy decyzję o zakupie chusty i o dziwo mój mąż też jest chętny do noszenia, bo jego bardzo plecy bolą jak chodzi z Leną na rękach. Wybieramy się również na warsztaty wiązania

U nas niestety kiepsko, bo Lena ma bardzo mocną wysypkę. Konsultowaliśmy ją z dwoma lekarzami i obaj stwierdzili, że to skaza białkowa. Jeden polecił odstawienie nabiału przeze mnie oraz wprowadzenie Bebilonu Pepti DHA i karmienie na zmianę. Powiedział, że jak potwierdzi się alergia na nabiał to wskazane będzie przejście całkowicie na karmienie butelką. Drugi z kolei kazał odstawić nabiał i karmić tylko piersią, a jak po miesiącu nie będzie poprawy to mamy się do niego znowu zgłosić. Problem w tym, że jak zaczyna jeść to jest wszystko w porządku, a po chwili odrywa się gwałtownie od piersi i zaczyna krzyczeć. Czasem udaje się ją szybko uspokoić, a czasem krzyczy tak bardzo długo, dopóki nie wsadzimy ją w woombie... Momentami jak patrzę na córkę jak tak krzyczy po jedzeniu to mam ochotę rzucić w cholerę to karmienie.
Kontaktowałam się też z dziewczynami, które miały podobne problemy i u niektórych po diecie wszystko przeszło, a u niektórych żadne diety nie przynosiły efektów Tak czy inaczej od dzisiaj jestem na diecie, a jak byłam w sklepie to wszystkie zakazane produkty się do mnie uśmiechały

Magnusiu, mam do Ciebie pytanie -ten węzeł chłonny, który wyszedł u Adasia jest duży? twardy/miękki? ruchomy? Pytam, bo u Leny też wyszedł węzeł po lewej stronie, ale jest mały (wielkości ziarna pieprzu) i ruchomy i obaj lekarze kazali się nie martwić. Powiedzieli, że dopóki nie przekracza jednego cm to jest dobrze.

Dziewczyny co robicie ze swoimi maluchami jak nie śpią i nie jedzą, bo ja nie mam pomysłu Lenka lubi jak się do niej mówi albo śpiewa, czasem popatrzy na jakąś zabawkę, ale zaraz się nudzi i zaczyna marudzić. Nie mam pojęcia czym ją zainteresować...

Wrzucam Wam zdjęcie mojej małej w woombie
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg IMAG0159.jpg (66,7 KB, 76 załadowań)
Nemezis23 jest offline Zgłoś do moderatora