2014-03-06, 20:57
|
|
|
BAN stały
|
Dot.: Semestralne zwolnienie z wf
Cytat:
Napisane przez Niedopowiedzenia
Moja alergolog mi wypisała tylko zwolnienie z biegów,co mnie niezbyt urządza. Właśnie niby lekarza takiego mam (moja mama jest pielęgniarką),ale on nie ma specjalizacji jeszcze,a to musi być lekarz specjalista  Tylko nie wiem co takiemu interniście powiedzieć,no bo niektórzy nie wypiszą tylko dlatego,że chcę  Moja sąsiadka jest lekarzem rodzinnym,tylko,że akurat od rodzinnego nie wiadomo dlaczego nie może być 
|
ma być zwolnienie od specjalisty żeby takie lenie jak Ty nie mogły od tak dalej lenia rozwijać. Współczuję nauczyciela ale to nie jest podstawą do zwolnienia z wf tylko do zrobienia czegoś z tym w szkole poprzez wychowawcę, pedagoga, dyrekcję.
---------- Dopisano o 20:55 ---------- Poprzedni post napisano o 20:53 ----------
Cytat:
Napisane przez Pantegram
Współczuję nauczyciela  Może pani kardiolog Ci coś doradzi? Nawet jeżeli nie wypisze osobiście, będzie wiedziała, czy na podstawie astmy i skoliozy można otrzymać zwolnienie z wf (jeżeli astma jest wysiłkowa, tzn. powoduje ją zwiększony wysiłek a nie np. stres, to na pewno można, jakie masz stwierdzone podłoże astmy?). Jeśli powie, że można a nie będzie chciała wypisać, to możesz też pochodzić po internistach i poprosić o wypisanie papierka, pójść do jakiegoś lekarza - przyjaciela rodziny (jeśli macie takiego) lub pójść prywatnie i wówczas powinnaś takie zwolnienie uzyskać 
|
na astmę są zwolnienia z biegów. Wiem, bo mam astmę i to dosyć ostrą. Astma nie jest przeciwwskazaniem do uczęszczania na wf a wręcz przeciwnie, lepiej mieć ruch.
No i niektórzy sportowcy to udowadniają.
---------- Dopisano o 20:57 ---------- Poprzedni post napisano o 20:55 ----------
ogólnie to nie wiem jak Wy możecie podpowiadać dziewczynie załatwienie lewego zaświadczenia, gratuluję. Jest leniwa plus ma nieciekawego nauczyciela i zamiast zrobić z tym porządek to zwolnienie? oby się nie znalazł taki lekarz, który wypisze na piękne oczy zwolnienie bo nie lubi nauczyciela.
I szczerze? nie chce mi się wierzyć, że przy grupie uczniów takie cuda odstawia nauczyciel, który nie chce stracić roboty.
|
|
|