2014-03-06, 23:37
|
|
Zadomowienie
|
Dot.: Sylwester tu spędziłyśmy, trunki wysączyłyśmy, spamować nie skończyłyśmy! Część
Cytat:
Napisane przez meeow
fajna lektura, obszerna, ale baardzo ciekawa. czytaliśmy sporo fragmentów z niej na lekcjach.
generalnie tęsknię za polskim w LO.. chociaż bardziej chyba za moją polonistką, wspaniała kobieta
mnie historia też jako tako nie ciekawi, ale okres II WŚ to taki mój konik w sumie. chciałam mieć o tym prezentację maturalną, ale wyszło inaczej 
ja chyba jako jedyna na tym wątku nie przepadam za TVD i TO
o taaaak! nie przeczytałam tego, Heniek przegiął z tym pałę  ale np. Quo vadis po ominięciu pierwszych 5 nudnych rozdziałów mi się podobało 
|
Ja po gimnazjum mam złe wspomnienia z polskim 
Dla mnie to najlepiej by było, jakby nie było żadnych wojen - więcej ludzi by przeżyło, miasta nie były by zniszczone i było by mniej do nauki .
Chyba tak . Ale powoli TVD robi się nudne . Najlepiej jakby na koniec 6 sezonu wszyscy zginęli i by był święty spokój i nie było by problemu "Którego mam wybrać Stefana czy Damona?" 
Straszne to było. Nawet filmu nie rozumiałam, o co w tym chodziło .
Nie wyrabiałam też na "Dziadach". Ze śmiechu
Cicho wszędzie, głucho wszędzie, co to będzie, co to będzie. 
"Quo vadis" nie miałam jeszcze.
"Mam pewną tajemnicę,dość dużą.Ale nigdy jej głośno nie powiedziałem.Jaki jest tego sens?To niczego nie zmieni.To nie uczyni mnie dobrym,nie zaadoptuję szczeniaka.Nie mogę być taki jak inni ludzie by chcieli,abym był.Kim ona chce,abym był.Tak już jestem." New year, new life.
|
|
|