Wizaz.pl - Podgląd pojedynczej wiadomości - najgorsze włosy na świecie, pomocy !
Podgląd pojedynczej wiadomości
Stary 2014-03-07, 08:03   #39
kolanka
Zadomowienie

Dot.: najgorsze włosy na świecie, pomocy !

Cytat:
Napisane przez cobainlove Pokaż wiadomość
dzięki za komentarze tobie i kascysko
czyli morał z tego taki,że trzeba próbować, próbować i jeszcze raz próbować
trochę tylko szkoda,że jedni znajduja sobie odrazu właściwą pielęgnację a niektórzy latami mam tego pecha,że na mnie nie działa nic, chyba nigdy nie będę miec już pieknych włosów a szkoda bo one mi sporo psują ogólny wizerunek i samopoczucie niesamowicie...
A ja uważam, ze natury się nie wybiera i nie można z nią walczyć. Nie każdego natura obdarzyła pięknymi włosami, ja nigdy nie miałam włosów dłuższych niż 7 cm. ponizej ramion, z tym, ze końcówki były juz wtedy całe postrzępione.
Zupełnie inaczej wygląda pielęgnacja włosów pięknych z natury i marnych z natury . Naucz się żyć ze swoimi wlosami w zgodzie i akceptuj je takimi jakie są.
Ja proponuję Ci mycie OMO, myjesz tylko skalp, włosy na długości zabezpieczaj olejem, mozesz emulgować też odzywką, ale tylko przed myciem. Spróbuj, bo może szkodzi Ci alkohol zawarty w odzywkach, a jeśli trzymasz je zbyt długo to moze Ci dodatkowo wysuszać włosy.
jeśli chodzi o mnie, to ja polecam Ci szampon Head&shoulders, intensywne nawilzenie, przeciwłupieżowy, codzienna pielegnacja - co tam wybierzesz bedzie dobre. to jest mój ulubiony szampon. Na puszenie pianka do włosów taft czerwona.
Rozumiem, że związujesz włosy w warkocz do spania, skoro masz takie długi do pasa. Możesz łamać sobie włosy podczas spania.
Jeśli używasz jedwab to dodatkowo wysusza Ci włosy.

Edytowane przez kolanka
Czas edycji: 2014-03-07 o 08:07
kolanka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując