2014-03-07, 10:49
|
|
|
Zadomowienie
|
Dot.: Co wziąć na porodówkę?
Cytat:
Napisane przez wika82
Ale Twoja mała jest chyba z lutego, więc pogoda mogła być fatalna na spacer pierwszy. Mnie dziwi podejście, że dziecko wychodzi po miesiącu niezależnie od warunków.
Ja tam nie zamierzam wcale werandować, (bo nie mam jak  ), tylko od pierwszych dni dziecko wypuszczać na dwór, albo ze mną, albo z mężem.
|
Ja wyszlam juz dwa dni po porodzie, gdyz w Anglii wypuszczaja juz nastepnego dnia i nawet dzwonilam do poloznej, bo miala do nas przyjsc czy mozna i powiedziala, ze to jest wskazane nawet dla dziecka jak i dla mnie, tylko przez te pierwsze dni delikatny spacer, aby sie nie przemeczyc, zeby nie bylo krwotoku. Malutka urodzila sie w lipcu i byla cudowna pogoda.
---------- Dopisano o 11:49 ---------- Poprzedni post napisano o 11:45 ----------
Cytat:
Napisane przez wika82
Kuzynka mówiła, że w UK położna ją ochrzaniła, że dziecku w pomieszczeniach o normalnej temperaturze nie zakłada się czapki, a już tym bardziej w domu.
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
To prawda i to jest swietna metoda, tutaj dzieciaki juz smigaja w samych skarpetkach bez bucikow w wozku lub nawet bez skarpetek. Jednak to sie sprawdza, bo dzieciaki tu rzadko choruja. Moja corka jeszcze nei byla chora, ostatnio na spacerze byla bez czapki i nic zlego sie nie stalo. Tu juz dzieciaczki od malego sa hartowane, jak przyszla do mnie polozna to zrobila mi afere, ze mam tylko jedno otwarte okno w sierpniu i otworzyla wszystkie okna w domu.
|
|
|