Wizaz.pl - Podgląd pojedynczej wiadomości - Dzieci już biegają, z łóżek nie spadają-kurator się cieszy! Nikt już nie grzeszy V-VI
Podgląd pojedynczej wiadomości
Stary 2014-03-07, 11:13   #2169
karota11
Zadomowienie

Dot.: Dzieci już biegają, z łóżek nie spadają-kurator się cieszy! Nikt już nie grzesz

Cytat:
Napisane przez megusia87 Pokaż wiadomość
To super że wszystko ok

<3

Wysłane z mojego iPhone przez Tapatalk
03:17???

Cytat:
Napisane przez karolina2121 Pokaż wiadomość
Haha nie Helenki hmm... myślałam nad Karolem, ale na 100% przekonana nie jestem... jeszcze będę szukać

I pytania:1. czym trzecie jabłka dzieciom? Czy już nie trzecie ? bo ja mam metalową tarkę, ale mama uświadomiła mnie, że taka zabija witaminy w owocach... prawda to?

2. Jak odciągacie dzieciakom katar? Antkowi się nie da, obraca się na brzuch i drze się wniebogłosy... próbowałam siłą go przytrzymać, to mąż wyskoczył w obronie synka, że potem będzie miał traumę
o tych wit. nie słyszałam ;/ ja to wogóle nie mam tarki, kroję w ósemki i blenduję to też o witaminach mogę zapomnieć?

Cytat:
Napisane przez modro Pokaż wiadomość
no jak tylko rozbiorę ją w domu to już jest spoko, humor ma dobry. Nie jest jej za gorąco ani niewygodnie, po prostu się drze i tyle. Juz kiedyś miała taki etap, z 2 miesiące to trwało i przeszło z dnia na dzień
to mała buntowniczka oj oby jej mineło, u nas uwielbia spacery, więc tu nawet nic nei przychodzi mi do głowy, dlaczego tak reaguje ;/

Cytat:
Napisane przez Ashyshqa Pokaż wiadomość
Diabli, Xal, Banka kochane jestescie, dziekuje. Tak wstawilam,zeby Lonely pokazac,ze sa inne opcje niz ramiaczka czy bolerka

Dzis moje dziecko konczy 10mcy przydaloby sie jakies podsumowanie, co?

1. Ubranka nosi 74-80, wiec zgodnie z wiekiem
2. Nie wiem ile wazy bo ostatnio 2 miesiace temu sprawdzalismy ale przypuszczam,ze ok 8,5-9kg.
3. Wiekszosc czasu spedza stojac lub chodzac przy meblach, czasem sie pusci i stoi ale to chyba jak sie zapomni
4. Najczesciej powtarzane slowo: MAMA pojawia sie gdy: jest glodna, zmeczona, spiaca, czuje sie niepewnie i zawsze leci wtedy do mnie. Chyba moge wnioskowac zatem,ze mowi to mama swiadomie, nie poza tym mowi tez baba, papa, tata, dada (wszystkie 3 ostatnie TZ uznaje jako swoje ksywki ) i duzo jeszcze innych slow w swoim jezyku.
5. Macha raczka jak "papa" ale widze,ze tak sygnalizuje zmeczenie i to, ze ma dosc wrazen. Chyba chce sie od nich odgonic
6. Ulubiona zabawa to wkladanie i wyjmowanie przedmiotow z pojemnikow i oraz ukladanie ich jeden na drugim (nie wychodzi jej to,chyba, ze sa to plaskie ksiazeczki ale probuje )
7. Je sama i myje zeby tez sama. Wyraznie protestuje jak ktos probuje jej autonomie ograniczac w tych kwestiach.
Generalnie dogadujemy sie super, nauczylysmy sie siebie nawzajem na tyle by dobrze czuc sie w swoim towarzystwie. Jest juz taka duza, ze tym bardzie wzruszam sie naszymi cycowymi chwilami, spaniem na lyzeczki i noszeniem w nosidle jak tego potrzebuje, bo widze,ze niedlugo te chwile przemina i bede za nimi tesknic.

Sent from my XT1032 using Tapatalk
Dużo uśmiechu na tą pierwszą dwucyfrową miesięcznicę
i brawa za umiejętności, Sofia to zdolna dziewczynka

Co do pofrubionego to masz rację, ja tak samo to rpzeżywam, nawet jak czytałam to co napisałas, to od razu przed oczami sceny karmienia, przytulania

Cytat:
Napisane przez Kinga_20 Pokaż wiadomość
Lonely wlasnie doczytalam, ze masz slub za 3miesiace gratulacje!!!! A co do sukni to zaraz ja moze jakos odkopie, ale chcialam napisac, ze ja mialam gole ramiona w kosciele, dziare na wierzchu i bylo ok jakbym zalozyla cos dodatkowego na ramiona to wygladalabym komicznie, wiec jesli nic nie pasuje do sukni zeby miec na gorze to ja bym sie az tak tym nie przejmowala. Ktorego dokladnie macie ten slub?

Skoro juz sie odezwalam to napisze co nastepuje:
Lilka ma 1 zeba :hurra: poki co nie gryzie mnie
Dalej kp
Chodzi przy scianie, coraz czesciej jedna raczka sie tylko o cos trzyma czy opiera
Stoi bez podparcia
Mowi w jezyku chinsko-japonsko-mongolskim ;D
Robi halo do tel i daje mi sluchawke, karmi mnie swoim jedzonkiem, probuje zakladac mi okulary na nos
Wspina sie po wszystkim i po kazdym

Nie wiem co jeszcze ogolnie dziec wesoly, charakterny i kochany, przeslodki -chce wiecej ;P

---------- Dopisano o 09:53 ---------- Poprzedni post napisano o 09:50 ----------

Ash brawa dla Sofci i 100 lat!! ,ida leb w leb z Lilka u nas tez samodzielne mycie zebow, wykladanie i wkladanie klockow, proby ukladania wiezy tez sie pojawily. I u nas waga kolo 9200g

Kieca Ash przecudna!!! I Ty sliczna

---------- Dopisano o 09:54 ---------- Poprzedni post napisano o 09:53 ----------

Wiecie dziewczyny moze jakajest norma zelaza dla niemowlakow?
chodzi Ci na takich wnikach z krwi? u mnie określone to jest dwucyfrowo, i norma jest powyżej 10

Cytat:
Napisane przez ankaaa206 Pokaż wiadomość
Ash jakie śliczne zdjęcie, ta etola świetna, też taka chciałam ale bym musiała dopłacić a tak w cenie miałam koronkowe delikatne bolerko, które i tak od razu zdjęłam

mały o 6 rano miał jeszcze 38,4 wiec rano z tatą poszedł do laboratorium na wymaz z krwi, mocz i crp - no i oczywiście mój twardziel znowu nic a nic nie płakał, oczywiście achy i ochy pięlegniarki robiły
no a ja po wizycie u dermatologa, hmmmm stwierdziła że nie wie czy to grzybiczne czy bakteryjne czy alergiczne, zapisała milon maści w tym sterydy - za 2 tyg do kontroli.
Myślałam że ludzie z poczekalni mnie zlinczują, miałam wizytę tak bardziej po znajomosci tzn bez numerka, lekarka po nazwisku mnie wywołała z kolejki, jak wyszłam to wsiedli na mnie - wiec szybko się pożegnałam i uciekłam
haha dobrze im tak

za dzielność

Muszę coś wymyśleć na obiad Nie wiem czy nei postawię na kasze gryczaną