Wizaz.pl - Podgląd pojedynczej wiadomości - Największe faux pas popełniane przez Młodych part II
Podgląd pojedynczej wiadomości
Stary 2014-03-09, 09:17   #334
ciabatka
Raczkowanie

Dot.: Największe faux pas popełniane przez Młodych part II

Być może macie rację - ja nie wiem, opowiadał nam to DJ. On też słyszał to z drugiej ręki, w końcu na ślubie go nie było. Co do nauk itd.: nie mam pojęcia, jak jest przy ślubie jednostronnym, ale stawiałabym, że mogą być potrzebne i tak - chociażby dla tej drugiej strony. Zresztą osoba niewierząca (lub innego wyznania) ma przecież w całości uroczystości pozycję "to wiara mojego małżonka będzie ważniejsza, ja się na wszystko zgadzam". Dodatkowo zastanawiam się, czy np. ksiądz, który chciałby na siłę udzielić takiego ślubu, nie mógłby tego zrobić. Moja koleżanka brała ślub na szybko (bo ciąża) i znajomy ksiądz w ogóle odpuścił jej nauki i poradnię. Tylko tamten miał oczywiście dobre intencje, ten z tej historii mógłby mieć złe.

No ale tak sobie tylko gdybam, nie wykluczam, że to bujda. Ja zresztą o formalnościach kościelnych nie mam pojęcia, my bierzemy cywilny. No i jeszcze raz się potwierdza, że nigdzie tyle rozsądku, co na wizażu
ciabatka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując