2014-03-10, 10:18
|
|
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Razem tu wszystkie rozprawiamy..mamusie i przyszłe mamy. Staraczki i mamusie cz
Cytat:
Napisane przez teorema
Buehehe  No coż, jestem na wizazu od ponad 10 lat (pod innym nickiem bylam najpierw)  i widze, ze faktycznie dziewczęta się strasznie nagrzały na kluby, kiedy cos takiego wprowadzono, chyba mają poczucie władzy hehehe   Choc ja nie mialam, gdy przynalezalam do klubu z poprzedniego nicka wizazowego. Mi nie zależy, bo nie mam czasu czytać wszystkiego (dlatego sie nie wkrecilam w watek majowych mam), ale czasem chcę zobaczyc jakies zdjecie. Skoro ja wstawiam swoje tutaj, to moge oczekiwac wzajemności.
A VIPem i tak jestem, bo znam osobiście wspaniałą Agę Z, zalozycielkę wizazu - moze słyszałyście
Moje dziecko pewnie nie bedzie grzeczne. Juz mnie tak kopie, ze czasem mam ochotę wbic jej palec, zeby się przesunęła   No i niestety ja i TZ oboje mieliśmy nadmiar energii jako dzieci, więc chyba nici z przesypiania nocek 
|
Ja też kiedyś miałam tu konto ale zapomniałam o nim i w ogóle o całym wizażu do teraz... jak przyszło się zalogować to niestety hasła nie pamiętam... wcześniej rzeczywiście nie było klubów, nawet za bardzo nie orientuje się na czym to polega... poza tym nie potrzebuję rozpowszechniać o sobie za dużo info bo czasem wystarczy imię i miejscowość, żeby coś natrzaskać w necie 
Cytat:
Napisane przez teorema

Jesteś pewna, że to nie jest "uśmiech społeczny"? W szkole rodzenia twierdzą, ze ten swiadomy pojawia się duuużo poźniej 
|
Igor taki rzeczywiście świadomy uśmiech posłał jak miał chyba 8 tygodni ale reagował tylko tak na mnie.. później już na M. i dziadków 
---------- Dopisano o 10:18 ---------- Poprzedni post napisano o 10:16 ----------
Cytat:
Napisane przez teorema
O, ciekawe. U mnie coś innego mówili, że do 3 miesiąca pojawia sie tylko uśmiech w odpowiedzi na uśmiech innej osoby (nie do końca świadome zachowanie - jak to powiedziała polozna - dziecko uśmiecha sie do każego, kto się do niego uśmiechnie)
Odkrywanie własnego umysłu przebiega stopniowo (Astington); jego objawy:
- w 3 miesiącu uśmiech społeczny,
- w 5 miesiącu rozpoznawanie podstawowych emocji,
- w 7 lub 8 miesiącu lęk społeczny,
- w 9 miesiącu zabawy "daj-masz".
|
Mogłabym się z tym zgodzić 
Aczkowiel lęk społeczny Igor przejawia od 6 miesiąca
|
|
|