2007-06-13, 17:38
|
|
Raczkowanie
|
Dot.: Mam pytanie - jak zwykle
Cytat:
Napisane przez Ducky Duck
Tradycyjna O'Feerique jest słodka, delikatna, jakby mleczno-miodowa. Ładny zapach, ale jak dla mnie brakuje w nim jakiegoś owocu ... Dla wielbicielek takich zapachów jak Light Blue, czy Miracle będzie OK.
Donna Felice jest przepiękna i zamierzam kupić sobie całą buteleczkę w najbliższym czasie, bo ten zapach jest fantastycznie rześki.
|
Kusząco to brzmi, tym bardziej że Light Blue wyjątkowo mi się podobał - w przeciwieństwie do Miracle, tak więc jak widać nigdy nie wszczelę się w ideał. Ale dzięki Twojemu opisowi na pewno kiedyś się skuszę, choć Donna Felice bezapelacyjnie ląduje w moim koszyku przy następnym zamówionku
Cytat:
Napisane przez Fenris
maat7 - lubię zapachy ciepłe i orientalne, świeżych niezbyt, więc myślę, że przypadnie mi do gustu, ale wolę najpierw sprawdzić próbkę. Orientalna i niby ciepła jest The Parfum Jourdana i Lolita Lempicka EDP (strasznie zachwalane), a dla mnie to okropne perfidne kadzidło i mdli mnie na samą myśl  Ale myślę, że czekoladka mi się spodoba. Szczególnie po tak ładnym opisie, jak Twój
Co do cytowania. Jeśli chcesz zacytować kilka postów, zaznaczasz przy nich "+" (między Cytuj a Odp) i przy ostatnim cytowanym poście klikasz Cytuj. Wtedy otwiera Ci się okienko ze wszystkimi cytowanymi postami.
|
Fenris jestem Twoim dłużnikiem (jeśli uda mi się zacytować kilka postów w tej wypowiedzi ).
Lolita Lempicka też nigdy mi nie przypadła do gustu, ale lubię, wręcz uwielbiam takie zapachy jak Chanel Allure Sensuelle czy Diora Addict lub Jador. Jestem niewolnicą tych zapachów i OFeerique Sensuelle umieściłabym właśnie w tej grupie zapachowej (na pewno jest mniej trwała, ale ku mojemu zaskoczeniu urocza). To co mi się spodobało to "przylepność" tego zapachu - może to mało precyzyjne, ale czasami jak stanie się koło jakiejś kobiety to widzisz ją i osobno czujesz jej zapach, a w tym przypadku jest jak z dobrym, klasycznym zapachem - stapia się z osobą i staje się jej nierozerwalną częścią
Cytat:
Napisane przez mrowkamrowka
Co do zapachów. Możecie mi polecić jakiś ładny zapach (słyszałam, że w Faberlic jest jakiś taki konwaliowy) lub zapach z kategorii Hypnose-Lancome?
A może wie ktoś coś o zapachu Adiva. Jest teraz świetna promocja, ale nie wiem czy warto się skusić.
Aha. Wiem co jest tym kosmetykiem niespodzianką---płyn do kapieli dla dzieci :-D
|
mrowkamrowka - nie znam jeszcze zbyt wielu zapachów Faberlic, ale z zamówionych próbek mam wodę toaletową Primavera - piękny kwiatowy zapach z konwalią i innymi białymi kwiatami w roli głównej. Mógłby się Tobie spodobać. Co do Hypnose Lancoma to jest on chyba dość głęboki i orientalny (jeśli się nie mylę) - wówczas O Feerique Sensuell mogłaby się Tobie spodobać. Sporo o niej pisałam powyżej - sprawdź czy Ci te opisy mogą dać obraz całości.
A o Adivie sama bym chętnie się czegoś więcej dowiedziała.
Aha - przeglądając Forum trafiłam na wątek perfumowy Faberlica - w wolnej chwili tam się podłączę bo z wypowiedzi dziewczyn może to być dla nas kopalnia wiedzy NIe miałam czasu się wczytać, ale na ten pierwszy i powierzchowny rzut oka doradzam poszukiwania opisów zapachowych a na pewno coś dla siebie dobierzesz
|
|
|