Wizaz.pl - Podgląd pojedynczej wiadomości - Największe faux pas popełniane przez Młodych part II
Podgląd pojedynczej wiadomości
Stary 2014-03-10, 13:18   #345
_ema_
Zakorzenienie

Dot.: Największe faux pas popełniane przez Młodych part II

Cytat:
Napisane przez MychaMysia Pokaż wiadomość
...nie "MUCHA", i nie ja jestem buractwem rozumiem tylko przypadek który opisywałam. I to nie ja wymyśliłam, że najlepsza przyjaciółka panny młodej jezdzi na wózku wiec jej nie wezmą na starszą, tylko PANNA MŁODA. Wbrew pozorom tak jak napisałam, ludzie myślą stereotypami i młoda to wiedziała (i sama myśli stereotypowo)
A nie sądzicie, że to była po prostu czysto praktyczna decyzja?
Świadek na weselu, przynajmniej w moich rejonach, ma ogrom obowiązków i najprawdopodobniej osoba na wózku potrzebowałaby dodatkowej pomocy, żeby im sprostać, bądź obowiązki te trzeba by było tak czy siak powierzyć komuś innemu, bo przykładowo nie wiem jak świadkowa na wózku miałaby iść z młodą do toalety i pomóc jej w załatwieniu swoich potrzeb w suknie księżniczce, czy biegać i szukać porwanej młodej. Więc nie wiem czy to stereotypy, czy po prostu praktyczne spojrzenie na sprawę. Bo przyjaźń przyjaźnią, ale zarówno świadek/świadkowa by się męczyli, krępowali, że nie dają rady pomóc tak jak powinni, czuli 'ułomni', jak i młodzi musieli by szukać kolejnej osoby do pomocy, bo świadkowie by sobie nie radzili. Po co stawiać wszystkich w takiej sytuacji?

Edytowane przez _ema_
Czas edycji: 2014-03-10 o 13:19
_ema_ jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując