|
Konto usunięte
|
Dot.: Coraz większe nasze brzuszki, w czerwcu będą już maluszki cz.II
Witam się poniedziałkowo Pół dnia przeleżałam, mały jakoś wysoko się ułożył, że naciskał mi na żołądek, tak że bolał i było mi niedobrze. I dodatkowo z prawej strony tuż pod żebrami próbuje chyba wyjść, bo strasznie się wypina i boli.... Ale byliśmy z tżtem w galerii, kupiliśmy Adasiowi trampki na wiosnę przecudne 
Dziś rano jestem sobie w łazience i nachylam się nad wanną myjąc zęby (nie mam umywalki). W mieszkaniu mamy piec, taką małą kozę i w niej się pali, a od niej odchodzi rura do takiego kaflowego, który w większej części jest w ścianie między pokojem a łazienką, a częściowo wychodzi też w łazience przy wannie akurat. Pomiędzy tymi kaflami jest wiadomo fuga, ale przez zimę na dole trochę popękała i porobiły się małe dziurki. No więc myję te zęby, aż tu nagle z jednej takiej dziurki wychodzi taki wielki, włochaty pająk No myślałam, że na zawał zejdę!! Zaczęłam się drzeć, tż przybiegł i go zabił... Ale od tej pory już się chyba w spokoju nie wykąpie.... 
Co do szyjki, ja nie miałam nigdy mierzonej przez usg, tylko na fotelu, więc mam nadzieję, że rzeczywiście jest ok...
Cytat:
Napisane przez Prowansja88
Jestem po weekendzie hardcorowego, poremontowego sprzątania- totalnie wykończona. Oficjalnie mogę powiedzieć, że łazienka wstępnie skończona.
W czwartek miałam glukoze, byłam z koleżanką.
Wynik na czczo: 79 mg/dl, po obiązeniu, po 2h: 97 mg/dl.
Jeśli ktoś jeszcze nie miał wykonanego tego badania, to uspokajam! Naprawde nie jest tak źle jak mówią i piszą!!!
(Chciałabym, żebym tak mogła napisac o porodzie. Wszyscy starszą, piszą, że to rzeźnia najgorsza, boje się i chciałabym wrocić ze szpitala i napisac. Dziewczyny- wcale nie było tak źle  haha)
Pozostałe wyniki tak sobie: we krwi rozjechane oczywiście hemoglobina (11), hamatokryt i erytrocyty. Niby te wyniki mieszczą się w normach dla kobiec cieżarnych, ale zobaczymy jeszcze co powie lekarz.
W moczu standardowo bakterie (od początku cały czas wychodza mi bakterie i nic lekarz z tym nie robi, bo twierdzi, ze to normalne :[ ). Nie mam żadnych objawów. Bólu, pieczenia itd.
Czy u Was też tak? Nie żebym chciała brać antybiotyk, ale moim zdaniem powinni zlecić mi posiew, by zobaczyć co to za bakterie itd. Bo dostane jakiejs infekcji, zapalenia kanalików nerkowych i wtedy będzie problem.
Chociaż nie wiem. Może to normalne. 13.03 mam wizytę.
Biore femisept uro zapobiegawczo 
Miłego wieczoru 
|
super, że remont łazienki w końcu skończony Brawa za glukozę A co do bakterii, to też mi wychodzą lekko powyżej normy, ale gin twierdzi tak samo, że wszystko ok 
Cytat:
Napisane przez sylvuniaa84
Ja tez nie znam płci
I juz chyba zostanie do konca niespodzianka.A jeszcze ostatnio jak byłam z TŻ miałam nadzieje ze pokaze co tam ma :p
Teraz juz nie pytam nawet...
|
ale przecież sama nie chciałaś znać płci 
Cytat:
Napisane przez TroppoSensibile
Gratuluję kolejnych tygodni   Ja dziś zaczynam 26 
|
gratulacje 
Cytat:
Napisane przez Aldrin
Mój też póki co mówi że wszystko pięknie trzyma chociaż się szyjka skraca ale bada na samolocie tylko 
|
to skąd wiesz, że się skraca??
Cytat:
Napisane przez Kucyk_Truskawkowy
Tętno małego sprawdzam trzy razy dziennie i jest zawsze ok 
Mam nadzieje że to tylko jednorazowy incydent z tym spadkiem tętna.
|
super, że tętno ok
|