2014-03-10, 22:02
|
|
Rozeznanie
|
Dot.: Mamusie Marzec - Kwiecień 2013 cz.5. świętujemy Roczek.
Cytat:
Napisane przez despa
dobra, musze zadać pytanie- zainspirowana wklejonym w k postem m.in- po czym poznać ze dziecku jest gorąco, jeśli kark ma ciepły ale nie spocony?
(bo albo mi się zdaje, albo najgrubiej ubieram dziecko-a spocone nigdy nie jest)
|
Te pytanie nurtowało mnie w ubiegłym roku jak zaczęło robić się ciepło i zaczełyśmy z J. częściej chodzić na spacery...ona taka mała, gorąco a ja pełna obaw czy nie ubrałam za chłodno ....
Jakiś lekarz się kiedyś wypowadał, że jak kark jest wilgotny, spocony to wtedy jest przegrzanie więc zaczęłam się tym sugerować i trochę odpuściłam z tym panikowaniem i dobrze było 
w przypadku jeszcze małych dzieci, wtedy mówił o niemowlakach, że nie powinno się sugerować tym, czy nóżki or rączki są zimne bo maluchy nie mają jeszcze dobrze rozwiniętego ukłądu krążenia więc stara szkoła naszych mam się tu nie sprawdzała 
---------- Dopisano o 23:02 ---------- Poprzedni post napisano o 22:59 ----------
Cytat:
Napisane przez BYou
Despa, Zosia ogólnie nie lubi piecuszenia więc jak tylko coś nie tak to siękręci, próbuje ściągać apaszkę, ciągnie za czapkę czy kurtkę.
Cathlyn, tak, polarkową 
u mnie na 100% jest bo Zosia ma wpisaną grupę jak tatuś 
---------- Dopisano o 22:46 ---------- Poprzedni post napisano o 22:45 ----------
Cathlyn, Despa ma rację  my mamy konflikt więc pewnie stąd wpis 
|
U nas też konflikt ale nie mam wpisu o grupie krwi, pytała kiedyś pediatrę czy sprawdzać to mi powiedziała, że dziecku może się zmieniać grupa krwi nawet to 2-go roku życia więc lepiej się z tym wstrzymać
|