Wizaz.pl - Podgląd pojedynczej wiadomości - Dlaczego moje włosy szybciej się przetłuszczają?
Podgląd pojedynczej wiadomości
Stary 2014-03-11, 19:05   #1
Normotonia
BAN stały

Dlaczego moje włosy szybciej się przetłuszczają?

Mam problem:
Mieszkam w Krakowie, często na weekendy jeżdżę do domu.
I tak: jak włosy umuję w domu to są piękne, puszyste, z większą objętością i mniej się przetłuszczają: umyję w sobotę wieczorem i trzymają się, tak, ze we wtorek dopiero są przytłuszczają.
A w Krakowie: jak umyje w sobotę wieczorem to w poniedziałek już porządnie tłuste, że aż wstyd w takich się pokazać gdziekolwiek.

Próbowałam czym to jest:
-tak samo myje włosy w Krakowie jak w domu (technika mycia, wycieranie włosów, suszenie, czesanie), woda jest letnia, po czym włosy tłuste, więc:
-próbowałam nie suszyć suszarką, tapirować szczotka (ani tak ani siak)

-woda (że może bardziej chlorowana w Krakowie, wiec zaczęłam myć mineralną, żadnej zmiany, no to: przegotowana (odstaną zimną wodę łączyłam z gotowaną wodą, tak aby woda była letnia

Chyba, Że
-to może być szamponem (chociaż w domu to używałam i Dove z olejem arganowym i jakiś pokrzywowy i z Farmony i zawsze włosy były ok), w Krakowie używam Elseve arginine resist zapobiegający wypadaniu włosów
-stosowanie odżywki (w domu nie stosuję) w Krakowie tak, ale zawsze ją dokładnie spłukuje (stosuję odżywkę też Elseve arginine)

No nie wiem co może być jeszcze nie tak?
Normotonia jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując