2014-03-11, 19:50
|
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Wrześniówki 2014 - łączmy się :)
elizka_m,ja Ci dam przykład z moich stron: Siostra z przyjaciółką nie szczepiły dzieci(mój siostrzeniec dostał alergii po I szczepionce) i co? dzieci zdrowe. Tfu ,tfu od urodzenia praktycznie jedno z nich miało tylko katar i to raz a drugie zdrowe jak ryba. Pomyśl,że w UK nie szczepią w pierwszej dobie życia,tylko w 3 krajach jest taki nakaz,co dla mnie jest chore. Ja już postanowiłam: W szpitalu mówię,że wyprowadzam się do Anglii i tam jest inny harmonogram szczepień i będę szła ich programem i nie życzę sobie szczepić. Moje dziecko w razie chorób będzie chodzić do prywatnego lekarza albo do tego co jest przeciwny szczepionkom. Bo o ile dziecko zaszczepię na wzw (też śmieciowa szczepionka) to na świnkę,ospę,różyczkę w życiu...
Ana,pewnie w Polsce będę rodzić,ale nie w moim szpitalu,do którego mam najbliżej,bo tam atmosfera niefajna tylko 30 km dalej (w razie porodu sn,gdzie nagle dostanę skurczy) albo 100 km dalej jeżeli będę miała planowy poród i będę wiedzieć,że nagle wody mi nie odejdą Jest to najlepszy szpital w moim województwie,położne do rany przyłóż,wszystko czyściuteńko,nowoczesny sprzęt i najlepiej wyspecjalizowana kadra Do niego czasem jeżdżą kobieta z naszego miasta wojewódzkiego aż i nawet są w stanie pokonać te 100 km
W Niemczech bym mogła,ale tu gdzie mieszkam to blisko mam byłe NRD i tam praktycznie bloki stoją puste,są wyburzane i czasem na jedno osiedle,która składa się z 20 bloków mieszka tylko 15 rodzin. Więc jest porażka i takie zadupie a do Berlina z 3 godziny drogi bodajże,więc też nie opłaca się
Gdyby na wielkim świecie zabrakło uśmiechu dziecka, byłoby ciemno i mroczno, ciemniej i mroczniej niż podczas nocy bezgwiezdnej i bezksiężycowej - mimo wszystkich słońc, gwiazd i sztucznych reflektorów. Ten jeden mały uśmiech rozwidnia życie...
|
|
|