2014-03-13, 16:46
|
|
|
Raczkowanie
|
Dot.: Nasza cała gromadka kończy właśnie 4 latka * III-IV.2010r.
Cytat:
Napisane przez monka23
JASTA to ty chyba mówisz o takim deserze ? http://wkuchennymraju.pl/index.php?/...ass_jello.html , to juz LIBRENCJA  dała przepis i tez bede robic  .
Ten co ja robiłam , jest tylko ze śmietana kremówki 50 ml ,ktora dodaje sie do wystudzonej galaretki i tyle
Pamiętamy pamiętamy , a zwłaszcza balwankowe wielkanocne króliki w ogródkach
Mietowee spodenki  dzisiejszy hit lidlowy - prawda ANIA 
|
Podobny, tylko ja robię warstwowo galaretka - śmietanka i ze zwykłego mleka i śmietany.
Cytat:
Napisane przez sara 85
Jasta co szykujesz do jedzenia na urodziny? ja w ogóle nie mam pomysłu, myślałam żeby na ciepło podać karczek z zupie cebulowej do tego sałatkę grecką i bagietki. Ale jakie sałatki, czy inne rzeczy to nie mam pomysłu w ogóle 
mam nadzieję, że z tym śniegiem który ma padać w sobotę to jakiś żart 
|
Miało być tylko ciasto i torty z cukierni plus kawa ale teraz zmieniłam zdanie i torty robię sama (oczywiście dwa żeby się nie pobiły przy stole ), obiad tradycyjny (rosół + ryż z warzywami i kurczakiem) i kilka sałatek: mieszanka sałat z sosem (zestaw biedronkowy), sałatka z tuńczykiem i kaszą kuskus, sałatka z ananasem i z piersią kurczaka i oczywiście tradycyjnie brokuły z pomidorami, jajkiem polane sosem czosnkowym. Może jeszcze jajka faszerowane pieczarkami, jakieś śledzie, wędlina. Na gorąco tylko obiad bo goście to sami swoi i nie wiadomo czy wszyscy przyjadą bo choróbska ich dopadły. Babcia jak przyjedzie to też coś przywiezie (ciasto, sałatkę wielowarzywną), chrzestna też coś dowiezie to i tak tego nie przejedzą. Lepiej żeby zjedli trochę a ze smakiem . Zresztą jak ja zacznę "pyćkać" te torty to już na nic innego mi czasu nie wystarczy . Tylko, że jeszcze nie wiem jakie te torty będą. Jeden tiramisu a dugi .
|
|
|