2014-03-13, 16:59
|
|
Rozeznanie
|
Dot.: Noworoczne Mamusie - STYCZEŃ/LUTY 2014 cz.12
Hej Dziewcznyny,
paranoja w tym kraju - Maruda, Królowa Nilu, naprawdę brak mi słów by wyrazić co myślę o całym tym systemie pomocy rodzicom chorych dzieci. Co za kraj :/
Marudo często myślę o Was i trzymam kciuki, by udało się pomóc Krzysiowi. Jestem pewna, że jest szczęśliwy mając Cię za swoją mamę.
Padam dzisiaj z nóg. W nocy udało mi się przespać 4 godziny - i to w 3 turach. Próbowałam się zdrzemnąć w dzień i dwa razy - kiedy już zaczynałam odpływać - Mała się obudziła. Dałam więc sobie spokój. Rozbolała mnie solidnie głowa i jestem już po dwóch tabletkach. Mała znowu przysnęła ale śpi tak niespokojnie, że nie opłaca się kłaść.
Dochodzę do wniosku, że Zuzia przechodzi pierwszy skok rozwojowy - jutro zaczynamy 5 tydzień i od kilku dni widzę, że coś jest nie tak - pisałam Wam, że Mała ma kłopoty z chwyceniem sutka - zupełnie jakby cofnęła się w rozwoju, do tego dochodzą jeszcze kłopoty ze snem, brak apetytu - szczególnie w nocy, je po 5 minut i zasypia, ulewa często i ogólnie jest jakaś rozdrażniona. Budzi się z płaczem i to taki smutny płacz - buzia w podkówkę, wystarczy pogłaskać, przytulić i jest ok. Zaczęłam czytać o tych skokach i w zasadzie wszystko się zgadza. Do tego wczoraj zauważyłam zmianę w jej zachowaniu - zupełnie inny uśmiech, patrzy też inaczej jakby bardziej świadomie, wodzi wzrokiem. Myślałam, że mi się wydaje, ale nie tylko ja to zauważyłam... Więc ja jestem zdania, że skoki rozwojowe to nie mit 
Pisałyście o chrypie u dzieci - skąd wiecie, że to chrypa? Moja Zuźka często tak rzęzi - chrumka, ale myślałam, że to normalne.
Ma też z reguły zapchany nos po nocy - mimo nawilżacza w pokoju - ale wpuszczam jej po 2 kropelki wody morskiej do nosa i wyciągam gruszką rozpuszczone kozuchy - dopóki są białe traktuję to jako normę. Może ja zbyt lightowo do tego wszystkiego podchodzę
|