Wizaz.pl - Podgląd pojedynczej wiadomości - Wybór tatuażu i miejsca - proszę doradźcie :)
Podgląd pojedynczej wiadomości
Stary 2014-03-13, 18:15   #1
kiitty
Zakorzenienie

Wybór tatuażu i miejsca - proszę doradźcie :)

Hej!
Zdecydowałam się założyć wątek, bo jestem trochę niezdecydowana i bardzo chętnie skorzystam z Waszych rad
Sprawa dotyczy tatuażu, o którym już od dawna myślę.
Chciałabym mieć dwa - na nadgarstku i na żebrach.
Początkowo chciałam mieć na nadgarstku znak nieskończoności z wpisanymi dwoma słowami, jednak skutecznie mi go odradzono w studiu, mówiąc że wyrazy byłyby tak małe, że po czasie mogłyby stać się niewyraźne i zamazane, w efekcie czego taki tatuaż nie wyglądałby estetycznie .. Wybrałam więc inny wzór, a nawet dwa i tutaj mam mały dylemat, bo nie wiem na co się zdecydować
Chciałabym, aby mój tatuaż był w miarę unikatowy i aby nie miała go co druga napotkana wytatuowana osoba.
Pierwszą opcją jest znak nieskończoności (wiem, dość oklepany motyw), w który byłoby wpisane niewielkie serduszko. Znak nieskończoności może nie jest oryginalnym pomysłem, jednak w wersji z serduszkiem u nikogo go wcześniej nie widziałam.
Bardzo podobają mi się również napisy na nadgarstkach, więc drugim pomysłem są dwa słowa: 'enjoy life', które również łączy serce.
Załączam zdjęcia obu wzorów. Są to tylko takie orientacyjne szkice
wykonane na szybko przeze mnie przy użyciu eyelinera
Jeśli chodzi o tatuaż na żebrach to napis miałam już praktycznie wybrany: 'never a failure, always a lesson', jednak teraz zaczęłam również się nad nim wahać ..
Zastwnawiam się czy nie wykonać obu tych mniejszych tatuaży widocznych na zdjęciach - jeden na nadgarstku i drugi na żebrach. Oczywiście gdybym się na to zdecydowała, to pewnie zrezygnowałabym wówczas z tego serduszka między napisami a zostawiła jdynie słowa 'enjoy life', bo byłoby ono już w znaku nieskonczoności. I teraz mam dylemat, który tatuaż w jakim miejscu? Czy napis na nadgarstek, a znak nieskończoności z serduszkiem na żebra, czy może na odwrót?

Bardzo proszę o Wasze sugestie i podpowiedzi Będę wdzięczna za każdą podpowiedź. Jak Wam się widzą oba wzory? Jak Wy byście je umiejscowiły? A może zamiast jednego z tych mniejszych motywów, na żebrach zrobić jednak ten dłuższy napis, który był moim pierwszym wyborem? Nie ukrywam, że obawiam się również bólu tatuażu na żebrach ..
Proszę pomóżcie i się wypowiedzcie. Wiem, że tatuaż to kwestia bardzo indywidualna, jednak chciałabym się kogoś doradzić w tej kwestii
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg CAM01256.jpg (69,2 KB, 184 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg CAM01253.jpg (76,3 KB, 191 załadowań)