Wizaz.pl - Podgląd pojedynczej wiadomości - Mamusie Marzec - Kwiecień 2013 cz.5. świętujemy Roczek.
Podgląd pojedynczej wiadomości
Stary 2014-03-14, 16:14   #4183
bzinka
Zadomowienie

Dot.: Mamusie Marzec - Kwiecień 2013 cz.5. świętujemy Roczek.

Cytat:
Napisane przez Moderna Pokaż wiadomość
nie ma za co, ja tu podawalam typy, ktore znam i ktore dostepne sa tu w DE, i ktore stosowalam. Natomiast w Polsce tez sa fajne masci i kremy i w rewelacyjnych cenach - kiedys zapisalam sobie inetresujace, godne uwagi - ale nie mialam okazji stosowac (np. alantan dermoline (sa rozne typy, masc i krem), clobaza, dermosan, diprobase, linomag, pilarix (z mocznikiem, ale az 20%), linoderm). Ciekawa jestem wlasnie jak te kremy/masci dzialaja
A jeszzce do lipobazy - to zaden krem-cud - tam jest tylko parafina, wazelina i woda plus jakies dodatki, zeby to wymieszac i zakonserwowac - moze udaloby sie cos podobnego zlecic do zrobienia w aptece za kilka zlotych?
Ja mam zawsze pilarixa, swego czasu miałam na twarzy takie suche placki czerwone z łuszcząca się skórą i on mi na to pomagał. Mam też uczulenie na slońce (wyłażą mi swędzące krosty na szyi i dekoldzie) i kiedy się nim smaruje po opalaniu to mi łagodzi bardzo. Zawsze zabieram go na wakacje. Pomaga tez po depilacji, nie ma wrastających wlosków.

Cytat:
Napisane przez despa Pokaż wiadomość

Bzinka mam taki szary sweterek swietny jest
Mam nadzieję,że trafiłam z rozmiarem, bo na teraz nie potrzebuję. Nosimy 74 a wzięłam go 86, żeby był na przyszłą jesień i zimę

Cytat:
Napisane przez pani22ka Pokaż wiadomość

zajepiękny. Nabędę bo unisex, c'nie?

fantastycznie wygląda! stylówka! drogie? na gumce???

ale by się mojemu śwatłoczułemu przydały... ale na bank spotęgują histeriuszyzm ...

hhhheeehhhh
właśnie dziś sobie myślałam, jak Ci zazdroszczę. Dłuuuugie spacery, chodzenie gdzie się chce (nie w cieniu ), rozjazdy....
Sweterek jest chyba męski raczej. Damskie były kremowe. W Bonarce było pełno, cala rozmiarówka dostępna z 59,99zł na 20zł przecenione. Wogóle więcej tam bylo chlopięcych ciuchów niestety, a z damskich to mało co mnie oczarowało. Może udam sie do innego hm

Link do okularów z decathlona 0-2
Moje za 30zł, są tez inne za 130 .
Ale przynajmniej mają wiarygodne filtry, a nie sa to takie okularki z bazarku
Hania tez nie chce w nich chodzić, tzn coraz dlużej ma je na sobie, na początku miala sekundę i ściagala jednym ruchem Ona obserwuje, widzi,że mama nosi, babcia nosi, tata nosi, więc ....może się przekona.

No z tymi spacerami to mam spoko jeszcze teraz Hania po chorobie spragniona wrażeń, bo tyle w domu siedziała, więc każdy spacer strasznie ją cieszy. Od jutra zmiana pogody więc dzisiaj długo byłyśmy

Cytat:
Napisane przez OtTakaJa Pokaż wiadomość

Wypasione

Moje dziecko od 2 dni przeraża mnie swoim piskiem i próbami wymuszania. Dajcie mi siły.
U mnie są straszne narzekania, jak coś nie pozwolę, wtedy siedzi i krzyczy nienienienienie świetne to jest.

Mój BLOG, zapraszam http://blogagimamy.blogspot.com/
bzinka jest offline Zgłoś do moderatora