Zadomowienie
|
Dot.: Mamusie Marzec - Kwiecień 2013 cz.5. świętujemy Roczek.
Cytat:
Napisane przez Moderna
nie ma za co, ja tu podawalam typy, ktore znam i ktore dostepne sa tu w DE, i ktore stosowalam. Natomiast w Polsce tez sa fajne masci i kremy i w rewelacyjnych cenach  - kiedys zapisalam sobie inetresujace, godne uwagi - ale nie mialam okazji stosowac (np. alantan dermoline (sa rozne typy, masc i krem), clobaza, dermosan, diprobase, linomag, pilarix (z mocznikiem, ale az 20%), linoderm). Ciekawa jestem wlasnie jak te kremy/masci dzialaja 
A jeszzce do lipobazy - to zaden krem-cud - tam jest tylko parafina, wazelina i woda plus jakies dodatki, zeby to wymieszac i zakonserwowac - moze udaloby sie cos podobnego zlecic do zrobienia w aptece za kilka zlotych?
|
Ja mam zawsze pilarixa, swego czasu miałam na twarzy takie suche placki czerwone z łuszcząca się skórą i on mi na to pomagał. Mam też uczulenie na slońce (wyłażą mi swędzące krosty na szyi i dekoldzie) i kiedy się nim smaruje po opalaniu to mi łagodzi bardzo. Zawsze zabieram go na wakacje. Pomaga tez po depilacji, nie ma wrastających wlosków.
Cytat:
Napisane przez despa
Bzinka mam taki szary sweterek swietny jest
|
Mam nadzieję,że trafiłam z rozmiarem, bo na teraz nie potrzebuję. Nosimy 74 a wzięłam go 86, żeby był na przyszłą jesień i zimę 
Cytat:
Napisane przez pani22ka
|
Sweterek jest chyba męski raczej. Damskie były kremowe. W Bonarce było pełno, cala rozmiarówka dostępna z 59,99zł na 20zł przecenione. Wogóle więcej tam bylo chlopięcych ciuchów niestety, a z damskich to mało co mnie oczarowało. Może udam sie do innego hm
Link do okularów z decathlona 0-2
Moje za 30zł, są tez inne za 130 .
Ale przynajmniej mają wiarygodne filtry, a nie sa to takie okularki z bazarku 
Hania tez nie chce w nich chodzić, tzn coraz dlużej ma je na sobie, na początku miala sekundę i ściagala jednym ruchem Ona obserwuje, widzi,że mama nosi, babcia nosi, tata nosi, więc ....może się przekona.
No z tymi spacerami to mam spoko jeszcze teraz Hania po chorobie spragniona wrażeń, bo tyle w domu siedziała, więc każdy spacer strasznie ją cieszy. Od jutra zmiana pogody więc dzisiaj długo byłyśmy 
Cytat:
Napisane przez OtTakaJa
Wypasione
Moje dziecko od 2 dni przeraża mnie swoim piskiem i próbami wymuszania. Dajcie mi siły.
|
U mnie są straszne narzekania, jak coś nie pozwolę, wtedy siedzi i krzyczy nienienienienie świetne to jest.
|