Wizaz.pl - Podgląd pojedynczej wiadomości - Manicure hybrydowy ?
Podgląd pojedynczej wiadomości
Stary 2014-03-15, 09:55   #1631
dark01
Zakorzenienie

GG do dark01 Send a message via Skype™ to dark01
Dot.: Manicure hybrydowy ?

Cytat:
Napisane przez lalaith Pokaż wiadomość
Nie wiem czy to odp wątek na to pytanie..
Robiłam manicure hybrydowy, jednak nie jestem zadowolona. Miało mi to utwardzić paznokcie, sprawić że nie będą się łamać, że nie będę mogła ich obgryzać - niestety nie pomogło, łamią się i pękają od boków dalej, a uzupełnienia musiałabym robić minimum raz na dwa tygodnie, więc przy takim efekcie mi się to zupełnie nie opłaca

Wiem że w tym wątku jest dużo manicurzystek i osób zajmujących się zawodowo robieniem paznokci więc postanowiłam zapytać tutaj: jaka byłaby dla mnie alternatywa?
Czy tylko żele?
Interesowałby mnie też normalny manicure tzn. baza+lakier+top nawierzchniowy gdyby trzymał mi się na paznokciach tydzień. Słyszałam że Revlon ColorStay tak się trzyma? A jeśli nie to jaka inna firma, możecie coś polecić? Z góry bardzo dziękuję!
.....
mi się wydaje,że miałaś od początku złe założenia dotyczące hybrydy.....to jest "utwardzony lakier"-z zasady ma koloryzować paznokcie....dodatkowo jako elastyczna warstwa je nieco zabezpiecza.....ale napewno nie jest założeniem hybryd utwardzanie płytki takie strikte...jeżeli paznokci były obgryzane,łamliwe,porozdw ajane hybryda będzie na nich trzymała się źle/gorzej niż na mocnych i zadbanych...chociaż część dziewczyn z problematyczną płytką jest b.zadowolonych,bo pierwszy raz są pod hybrydą w stanie zapuścić jakiekolwiek paznokcie.....no i faktycznie zmienia się hybryde na nową co 2-2,5 tyg...czasami co 3 jeżeli odost nie drażni
Co do łamania po bokach,czasem pomaga opiłowywanie paznokci w inny kształt niż dotychczas...i nie spiłowywanie ich mocno wzdłuż bocznych wałów paznokciowych.
Generalnie należy pielęgnowa takie paznokcie,odżywki,olejowa nie,suplementy z krzemem itd.... żel jest jakimś rozwiązaniem...jednak obgryzanie paznokci mamy w głowie......więc prawdopodobne jest,że żel tez będziesz obgryzać.... co do lakierów,nie sądze,że znajdziesz taki który przetrwa tydzien na problematycznej płytce.

wizażowo&pazurkowo

Edytowane przez dark01
Czas edycji: 2014-03-15 o 10:05
dark01 jest offline Zgłoś do moderatora