2014-03-15, 11:28
|
|
Zadomowienie
|
Dot.: Problem z rozmienianiem banknotów powyżej 20 pln
Cytat:
Napisane przez Horribly
Ja miałam z kolei problem w autobusie.
Razem z mężem dojeżdżamy do tej samej pracy. Niestety 2 miesiące temu mnie przenieśli i dojeżdżam teraz sama. Nigdy z tym problemu nie było, bo zawsze z mężem jeździliśmy samochodem. Ale tera mąż zabiera samochód a ja nie zdążyłam kupić biletu miesięcznego. Bilet kosztuje 3 zł a ja kilka razy nie miałam drobnych. Dawałam kierowcy 20 zł i nie chciał przyjąć. Powiedział, że mają być odliczone. Musiałam czekać na koleżankę aż wejdzie na innym przystanku i pożyczy mi na bilet...
Moim zdaniem kierowca powinien bez problemów zabrać pieniądze i wydać resztę, bo to jego obowiązek. Nie każdy co dzień będzie odliczał drobne, bo kierowcy nie chce się wyliczać reszty...
|
Nie, to nie jest jego obowiazek twoim obowiązkiem jest zaopatrzyć sie w bilet w kiosku albo mieć wyliczona kwotę w autobusie, koniec kropka. Nigdy nie przyszloby mi do glowy zeby dać kierowcy 2o zł i kazac mu liczyc kiedy uczestniczy w ruchu drogowym i sie spieszy. Rozwalaja mnie ludzie którzy znają czyjeś obowiązki lepiej niż sam zainteresowany.
|
|
|