Wizaz.pl - Podgląd pojedynczej wiadomości - Problem z rozmienianiem banknotów powyżej 20 pln
Podgląd pojedynczej wiadomości
Stary 2014-03-15, 11:28   #229
madzia0007
Zadomowienie

Dot.: Problem z rozmienianiem banknotów powyżej 20 pln

Cytat:
Napisane przez Horribly Pokaż wiadomość
Ja miałam z kolei problem w autobusie.
Razem z mężem dojeżdżamy do tej samej pracy. Niestety 2 miesiące temu mnie przenieśli i dojeżdżam teraz sama. Nigdy z tym problemu nie było, bo zawsze z mężem jeździliśmy samochodem. Ale tera mąż zabiera samochód a ja nie zdążyłam kupić biletu miesięcznego. Bilet kosztuje 3 zł a ja kilka razy nie miałam drobnych. Dawałam kierowcy 20 zł i nie chciał przyjąć. Powiedział, że mają być odliczone. Musiałam czekać na koleżankę aż wejdzie na innym przystanku i pożyczy mi na bilet...
Moim zdaniem kierowca powinien bez problemów zabrać pieniądze i wydać resztę, bo to jego obowiązek. Nie każdy co dzień będzie odliczał drobne, bo kierowcy nie chce się wyliczać reszty...
Nie, to nie jest jego obowiazek twoim obowiązkiem jest zaopatrzyć sie w bilet w kiosku albo mieć wyliczona kwotę w autobusie, koniec kropka. Nigdy nie przyszloby mi do glowy zeby dać kierowcy 2o zł i kazac mu liczyc kiedy uczestniczy w ruchu drogowym i sie spieszy. Rozwalaja mnie ludzie którzy znają czyjeś obowiązki lepiej niż sam zainteresowany.
madzia0007 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując