Wizaz.pl - Podgląd pojedynczej wiadomości - chudzielec chce mięśnie :( do osób doświadczonych
Podgląd pojedynczej wiadomości
Stary 2014-03-17, 20:07   #1
bytheway
Rozeznanie

chudzielec chce mięśnie :( do osób doświadczonych

Hej!
Moim kłopotem jest masa ciała, ale moze zaczne od początku, żeby był jaśniejszy obraz mojego problemu

Ponad rok temu zauważyłam że sporo przytyłam, mimo że całe życie byłam szczupła (drobniutkie kości, np zawsze wszyscy się śmieli z moich nadgarstków, które można objąć kciukiem i małym palcem) w tamtym czasie byłam tzw skinny fat. - dlatego nie wiem, czy w moim przypadku mogę mówić o budowie ektomorfika. Schudłam około 10 kg, ale ćwiczeń ciągle nie było mi dość. Rozbudowa masy mięśniowej nie była wtedy moim priorytetem, bardziej zależało mi na ładnej rzeźbie. Na chwile obecną jednak coraz bardziej przestaje się sobie podobać bo robię się taka jakaś...żylasta. Mam mały biust przez co na wierzch wyłazi mi cały mostek, no i te chude, długie ręcę xd (niby jakiegoś tam bicepsa mam, ale jak pisze wyżej to raczej wygląda żylasto i sucho niż zdrowo i fit)
Taak, tak, u podstawy powinnam zacząć od diety, ale robię co mogę... nie wiem czy źle. Jestem studentka więc też za bardzo nie mogę szaleć, żeby codziennie robić sobie kanapki z avocado i grillowanym kurczakiem.

Moja budowa
wzrost 171cm
waga 55kg
talia 69 cm
biodra 91 cm
udo 51 cm
ramie w najwyższej części 27 cm

Przykładowa dieta dzienna
posiłek 1 -jogurt naturalny 200ml + muesli, bądź płatki owsiane + siemie lniane + bannan
posiłek 2 - wtedy jestem zwykle w szkole, więc jest to coś co mogę zjeść szybko np. serek wiejski z bułką, jogurt i owoc
posiłek 3 - np 100g ryżu paraboiled, 100g piersi z kurczaka, gotowany brokuł
posiłek 4 - 2 jajka na twardo, dwie kromki chleba z oliwą z oliwek, jakieś warzywo
posiłek 5 - maślanka 250 ml + dwie kromki chleba i serek na kanapki +
warzywo

++ od jakiegoś czasu przed i po treningowo bcaa

treningi mniej więcej co drugi dzień z czego raz w tygodniu bieganie ok 50 min, raz w tygodniu 'dywanówka' reszta siłownia

Ja już naprawdę nie wiem co robię źle, czemu nie przybywa mi w ogóle mięśni. Czy mam zmniejszyć ilość treningów, wykluczyć do zera cardio, żreć codziennie czekoladę, czy co

Jeżeli są tu dziewczyny z podobnymi problemami PROOSZĘ o rady !!!
bytheway jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując