2014-03-18, 18:04
|
|
Zakorzeniona
|
Dot.: Problem z rozmienianiem banknotów powyżej 20 pln
Cytat:
Napisane przez Farisss
Aaaa jeszcze odnośnie większych banknotów. W Holandii poszłam z koleżanką na zakupy do jakiegoś dziecięcego bo kupowała coś dla rodziny, miała do zapłaty ok 60e, dała banknot 100e - i pani kasjerka bardzo długo go oglądała z każdej strony, zawołała inną kasjerkę, a na końcu kierownika. Płatność trwała około 20 minut 
Na poczatku myślałam, że może nie mają z tego wydać, potem to zaczęło wyglądać jakby pieniądz był podejrzany (wypłacony w bankomacie obok), w sumie nie wiem o co chodziło, bo panie nie mówiły po angielsku, ja holenderskiego nie znam.
|
Miałam tak raz pracując dawno temu, że kazano nam dokładnie oglądać każdy banknot 100-złotowy, miałyśmy nawet specjalną maszynkę. A to dlatego, że jednej z osób został wręczony taki banknot właśnie fałszywy (oczywiście banknoty 200-złotowe też)
Dziwią mnie Biedronki, które nie przyjmują płatności kartą, ale ustawiają obok siebie (często w środku sklepu) tylko bankomaty wypłacające minimum 50 zł. Nie ma się potem co dziwić, że to najdrobniejszy klienta banknot.
|
|
|